r
Nosalty Logó

Sokzöldséges-tejszínes csirkeraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sokzöldséges-tejszínes csirkeraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    648 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1670 micro
  • β-karotin
    4357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3888 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3213 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    692 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    695 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    10018 micro
  • β-karotin
    26143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    10883 micro
Összesen 1976 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A sárgarápát, petrezselyemgyökeret, karalábét és a burgonyátfelszeleteljük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a vajon megpirítjuk. Amikor szép színe lett, hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet, amit addig pirítunk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a zöldségeket, a brokkoli, karfiol, burgonya és kellbimbó kivételével. Ezt tovább pirítjuk.
  3. Forró vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a karfiolt, brokkolit, apróra vágott burgonyát és a kellbimbót.Sóval, borssal, tárkonnyalfűszerezzük, és adunk hozzá egy kis csípős paprikakrémet. Fontos, hogy érződjön a paprika csípőssége, de ne túlzottan.
  4. A zöldségeket ne főzzük túl! Még egy picit roppanós legyen, amikor a tűzről levéve megállítjuk a forralást, és belekeverjük a főzőtejszínt, lassú tűzön újraforraljuk, de csak 1 percig. Utolsó lépésként hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  5. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7678
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezen a havas, hideg januári szombaton arra gondoltam, hogy főzni kellene egy vitaminokban gazdag, egészséges levest. Improvizáltam, és ez lett a végeredmény. A családnak nagyon ízlik, és úgy érzem, hamarosan újra elkészítjük. Erre az ételre ráillik, hogy egészséges, gyors és olcsó. A legjobb, ha a felhasznált zöldségek a kertünkben teremtek meg. Én csak a brokkolit, kelbimbót és a karfiolt vásároltam. Lehetőleg ne dolgozzunk fagyasztott alapanyagokkal! Fantázia leves: bármilyen zöldséget belecsempészhetünk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!