r
Nosalty Logó

Fehérboros káposztás paprikás krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fehérboros káposztás paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 5967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    2536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    631 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    25011 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17620.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    796 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    12682 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    958.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    3155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    2523 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    125055 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 5967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2244 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. A felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát a kacsazsíron kevés sóval, fedő alatt pároljuk meg.
  2. Tegyük bele a fehérboros savanyú káposztát, keverjük el, pár percig pároljuk.
  3. Beleöntjük a lecsót és a paradicsomlevet, a zellerzöldet, fedő alatt pár percig pároljuk.
  4. Beletesszük a felkarikázott vagy félbe felkarikázott kolbászokat, a megtisztított és hasábokra vágott burgonyát, és kevés sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítve, fedő alatt főzzük kb. 45-50 percig, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Egy tálban a nokedli hozzávalóit összedolgozzuk, hagyjuk állni legalább 20 percig.
  6. Feltesszük a sós, kissé olajos vizet, amikor lobogva forr, a tésztát nokedliszaggatón kiszaggatjuk, ha feljön a víz tetejére leszűrjük, lecsepegtetjük, és jénaiban v. más tűzálló tálban melegen tartjuk.
  7. Tálaljuk tejföllel, savanyú uborkával, friss házi kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3486
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Készíthetjük az ételt úgy is, hogy beleszaggatjuk a nokedlit, de így most egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnt. A tálaláskor látszott, hogy akkor és ott is össze lehet keverni, habár a szaftban kifőtt nokedli íze tényleg más, de ez most így készült. Finom lett. Változtatott az ízén és állagán a savanyú káposzta is , és a fehérbor zamata is. Kínáljunk hozzá tálaláskor szobahőmérsékletű tejfölt, hogy az ételt ne hűtse le, és ezzel is nagyon finom, feltétlen a házi készítésű kenyeret tálaljunk mellé. Azzal az igazi! Kínáljunk finom házi bort vagy szörpöt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros káposztás paprikás krumpli
Éva-Anyóca 350 recept

A paprikás burgonya egy új ízű változatát készítettem el, a fehérboros savanyú káposzta miatt, és abban is más, hogy a nokedlit külön szaggattam ki, nem pedig magába a paprikás krumpliba. Szeretjük a savanyú káposztát, főleg a vecsésit. Főzni ,töltöttet készíteni, gombócosat, paradicsomos töltöttet,  rakottan, de magában savanyúságnak is. A boltban úgy lehetett kapni zacskóban savanyú káposztát, hogy a felirata ez volt: Fehérboros-savanyú káposzta. Külön se rossz étel-ital vagy ízesítő, de milyen lehet egyben? Kipróbáltam. Sikerült. Az egyszerű ételből így lett finomabb egyszerűség. Az étel finom volt, elfogyott.

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!