Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranysárga fácánleves recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

összesen: 848 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 7 adag *

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

összesen: 5925 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

összesen: 42 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama
zsuzsamama Tue, 2012-10-23 11:32

Kedves Mayura!

Én is így főzöm a fácánlevest, de csak kb. 10 évenként tudom megtenni az ára miatt.
Sem én, sem családom egyetlen tagja sem vadász, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy ebből a vad madárból levest készítsek. Pedig az unokáim imádják!
Számunkra ez luxus.
További jó sütést, főzést kívánok.
Zsuzsa mama.

mayura
Mayura / mayura Tue, 2012-11-20 16:58

Kedves Zsuzsa Mama
Hát igen, a tyúkhoz képest drága, jól jönnek a vadászok a családnál, kívánom hogy az elkövetkező időkben, annyi fácánt ehessetek, amennyit csak kívántok, és minden teljesüljön amit egyébként, még csak szeretnétek. Nagy szeretettel írsz a kis unokáidról, akik biztosan imádják a főztödet, remélem ez boldoggá tesz, és kárpótol a fácán miatt.
Üdv Mayuara

Sancho
Sancho Sun, 2012-05-20 10:37

Annyit hozzátennék, hogy ha sikerül lábszárcsontot beszerezni, aminek jó nagy mócsingos része is van - a felső bütykös része - akkor lehet egy kis kocsonyát is alakítani a husi-zöldség keverékből. Az is tuti, egy pár csepp lime, vagy citromlével... Nyammm...

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-19 09:42

A velő nem csúszik ki a csontból, ha főzés előtt 20 perccel vastagon besózod a csontvégét.

mayura
Mayura / mayura Sun, 2012-05-20 10:25

Köszi ezt kipróbálom, még nem hallottan. Nagyon kedves vagy, és légyszi írd be ezt a praktikákhoz, mert aki szereti a velőscsontot, annak ez a pár sor nagy kincs.
:-)

EperUK
EperUK / EperUK Fri, 2012-05-18 22:26

Ez valami gyönyörű. Vasárnap tuti, hogy húslevest készítek! Sajna nem fácánból, de talán lesz alkalmam azt is kipróbálni egyszer. Klassz recept, köszi.
Üdv: Saci

mayura
Mayura / mayura Sun, 2012-05-20 10:26

Köszi! Egyébként én még a fácánnál is jobban szeretem a gyöngytyúk levest! De egy jó kis tyúkícca is megteszi.!!!

Sancho
Sancho Sun, 2012-05-20 10:28

A gyöngytyúk sem kispályás! Macerásabb, ha otthon vágod le. Ugyanis, meg kell fojtani vágás előtt, akkor lesz olyan a húsa, mint a fácánnak.

Sancho
Sancho Sun, 2012-05-20 21:52

Tényleg. Vendéglátós is vagyok, de úgy finomabb.A plussz kijön belőle így is. Csak a hús rostjai közt marad meg az a kevés amitől nagyon fácános lesz. Először én is idegenkedtem, de most már összejön. Ezek ilyen kulisszatitkok, amiket nem sok helyen mesélnek el. Főleg nem ilyen helyeken, de el kellett meséljem.

848
fácánhús 1.5 kg
marha velőscsont 2 db
víz 7 l
sárgarépa 8 nagy db
fehérrépa 6 nagy db
zeller 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
gomba 2 közepes db
kelbimbó 5 dkg
zöldpaprika 0.5 db
karfiol 2 kis db
karalábé 1 kis db
zöldborsó 10 dkg
szegfűbors 0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
2 ek
borókabogyó 0 ízlés szerint
gyömbérpor 1 kk
petrezselyem 1 csokor
csigatészta 500 g