Inzulinrezisztenciás vagyok, ezért kezdtem főzni, ugyanis a gyógyuláshoz cukormentesen és lehetőleg teljesőrlésű vagy úgymond barna; termékekkel kell táplálkozni. Városunkban mindenfelé vásárolható kaják nagyon kis része nevezhető a fentiek szerint egészségesnek, hát az embernek saját maga kell próbálkoznia. A süteményektől, csokitól való eltiltás pedig nagy próbatétel. Bár azóta sem lettem konyhatündér, mégis megpróbálkozom ezzel azzal, többnyire a hagyományos ételek egészségesebb verziójával.
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.