Súlyos betegségről is árulkodhat az orrunk
Számos jelzést küldhet nekünk, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
Sziasztok! Éva vagyok. Sokat sütök-főzök családi házam konyhájában, családom nagy örömére. A kertben sokféle alapanyagot termelünk, így a frissen szedett zöldség, gyümölcs páratlan ízei is asztalunkon landolhatnak. A többlet termést befőzöm, fagyasztom, raktározom a téli időszakra. Saját receptjeim között több szerepel ".....Fakalán módra" kiegészítéssel, aminek az az oka, hogy először ezt a szakácsnevet választottam, később változtattam Vica konyhára, a receptek címét azonban nem tudom módosítani. Örömmel veszem, ha véleményezitek a recepteket.
Kedves Látogató! Korábbi szakácsnevem Fakalán volt, aztán úgy gondoltam megváltoztatom. Ezért fordul elő, hogy a feltöltött receptek között több címben a Fakalán kifejezés olvasható. Kérlek, légyszi helyettesítsd be memóriádban a Vica névvel, ami még is csak nőiesebb és személyesebb. Életemben először zöldbablevest főztem. Szüleim kapálni voltak, s én meleg vacsorával akartam meglepni Őket. Lehettem olyan 8 éves. Addig minden rendben is ment, amíg a rántásra nem került sor, de azt valahogy túlméreteztem, így egy darabig vizet adtam hozzá meg további fűszereket, végül belenyugodtam, hogy ebből leves-főzelék lett, és levettem a tűzhelyről. Kiönteni sajnáltam, megmutatni szégyellettem, így betettem a kamrába. Természetesen hazaérkezve anyukám felfedezte, hogy történt valami a konyhában és vallatóra fogott. Be is vallottam, hogy én bizony zöldbablevest akartam főzni, s végül előkerült az alkotás a kamrából. Anyu megmelegítette aztán meg is ettük közösen, de közben elmagyarázta, hogy mi volt az amit elrontottam. Hát így kezdődött ismerkedésem a szakácsművészettel. A z igazi áttörés 16 éves koromban történt. Édesapám közölte egy vasárnap reggel, hogy most pedig mindenki kimegy a kertbe szőlőt kötözni (persze csak ürügy volt, hogy ne legyen a konyha közelében senki) a lány meg főzzön vasárnapi ebédet. Azt főz amit akar, de ebéd legyen. Ez a nap is emlékezetes maradt számomra. Mivel vidéken éltünk, akkoriban természetes volt a ház körül az aprójószág, így csirkehúslevest főztem és mellé mit, arra már nem igazán emlékszem, de déli 12 órára ebéd volt az asztalon. Az atyai kritika csak ennyi volt: ez a leves finomabb mint az anyádé..... azóta forgatom én nagy élvezettel a fakanalat - csak mosogatni ne kellene -.
Mi más lenne, mint családi házam konyhája, na meg persze nyáron a szabad ég alja...
Minden nagyon finom, amit az asztalra teszek étel néven... - kivéve, ami nem. Azt nem szoktam megismételni. -
Számos jelzést küldhet nekünk, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
Ha te is nagy gondot fordítasz kerted szépségére és fáid egészségére, akkor olvass tovább, és tudd meg, melyik az a 3 mediterrán növény, mely nálunk is megél, de nem ajánlott őszi metszése.
Mai menünk igazi spanyol ízeket és hangulatot idéz meg! Levesünk ráadásul maradékmentő, amit egy tradicionális rizses étel és semmihez sem hasonlítható töltött churroskosárka követ!