#

Miss Sweetly

  • receptjei: 97
  • regisztrált: 2012.01.22

Miss Sweetly adatai

Rólam

Addig nem nyugszom amíg valaminek a végére pontot nem teszek.

Hobbik

Séta a természetben és persze a főzés :)

Mióta főzök

A főzés iránti érdeklődésem már gyermekkoromban elkezdődött. Szakácskönyvek, receptek közül csak a maradandó, időtálló könyveket, és mások féltett receptjeit (amit szívesen megosztanak, hogy minél többen élvezhessék a finom falatokat) szeretem begyűjteni legfőképp. Vannak köztük olcsó, aránylag gyorsan elkészíthető receptek, és rég elfelejtettek is; ezeket amikor tehetem, fel is töltöm. Leginkább a konzervatív, hagyományos házvezetés jellemez.

A hely, ahol főzök

 Baráti, családi összejöveteleken is kezembe kerül a fakanál.  Amikor az időjárás engedi, a kertünket kihasználva tárcsás, és bográcsos ételeket szoktam készíteni.

Ars poetica a konyhában

Hogyan juthat mindenre idő? - Jó beosztással!   "A házimunka egy olyan dolog amit csak akkor vesznek észre, ha nincs elvégezve."

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.