CarrieB adatai

Rólam

Hobbik

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

15 éves koromban meguntam mindig arra várni, hogy miután édesanyám hazaért a munkából még nekiálljon főzni. Így szombatonként kezembe vettem a fakanalat, a hét többi napján pedig figyeltem. Azóta 10 év telt el, fordult a helyzet, én főzök, anyu pedig csak figyel.

A hely, ahol főzök

Itthon, néha egy-egy házi buliban más konyhájában is. :)

Ars poetica a konyhában

Nincs ars poeticám, figyelek az egészséges étkezésre, sok zöldséggel, gyümölccsel, fehér húsokkal. Szeretek új ízeket kipróbálni, nyitott vagyok a világ minden konyhaművészetére.

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!

Ennyibe kerül évente, ha kapszulás kávét iszol

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 148 kapszulás, automata és manuális kávéfőzőt tesztelt. Vizsgálták az elkészített kávé hőmérsékletét, az eszpresszó minőségét, az elkészítési időt, a tejhabosítást, az energiafogyasztást és a tisztítást. Emellett pedig megosztottak pár hasznos tippet is, hogyan spórolj a kávéfőzésen.