Blanketta adatai

Rólam

Hobbik

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

Régóta...nem tudom pontosan, hogy mikor és hogyan született meg bennem az a mondat, hogy szeretek főzni...de a fiatal korom ellenére régen bennem van. Az idő múlásával szeretnék egyszer arra ébredni, hogy igazán jó háziasszony vagyok... Ezt az utat kezdem el, és szeretném bejárni. Rengeteg apró hiányosságom van, de rengeteg apró dolgot tudok is. Kedvenc ízem és ételeim nem a hagyományos konyhát szerető háziasszonyoknak kedveznek, de remélem mindenki talál benne érdekeset, izgalmasat. Főként a csípős ételeket részesítem előnyben, kedvencem a mexikói konyha. Imádom vegyíteni az izgalmas ízeket és fűszereket, használni az édeset és a sósat a keserűt és a savanyút..egyszerre. Szeretem a meghökkentően egzotikus ízkavalkádokat megalkotni, és szépen elrendezni a tányéron úgy, hogy ne csak az ízlelőbimbóknak kedvezzek vele.

A hely, ahol főzök

Mondanám, hogy bárhol ahol időm és helyem engedi (és az adott konyha háziasszonya), de leginkább otthonom kis zöld és fehér színű konyhájában engedem el a fantáziám.

Ars poetica a konyhában

Színes, ízek, meghökkentő és csilis.

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.