#

Audrey

  • receptjei: 71
  • regisztrált: 2011.08.24

Audrey adatai

Mióta főzök

Mint sokan mások, gyerekkoromban én is anyukám mellett kezdtem el sütni, főzni, tőle lestem el a fortélyokat. Már egész kicsiként besegítettünk neki a konyhában testvéremmel. Anyukám péknek tanult, így nagyszerűen süt, a kelt tésztái verhetetlenek! Sütés terén a piskóta volt, amit először megtanított anyukám és el tudtam önállóan készíteni. Készítettük minden variációban, piskótatekercsnek, krémmel töltve, somlóit is alkottunk belőle. Aztán az első meglepi szülinapi tortát is abból készítettük anyunak tesóval (12 évesek lehettünk). A piskóta sikerült is, de a krém szörnyű volt, bár mindenki dícsérte:) Később jöttek a kolis évek, amikor már nagyon jól jött a tudományom, de néha még kellett azért a telefonos segítség. :) Bár munkám mellett nem mindig van annyi időm a főzésre, sütésre mint szeretném, de továbbra is egyik kedvenc elfoglaltságom. Évek óta nézegetem és lesek ötleteket erről az oldalról is, sok jó recepttel gyarapodtam. Most gondoltam egy-két receptemet, ami nincs fent, vagy nem úgy van fent, ahogy én készítem, megosztom másokkal én is.

A hely, ahol főzök

Otthon piciny konyhámban.

Ars poetica a konyhában

Kíváncsi természet lévén a főzésben is szeretek kipróbálni új dolgokat, ízeket, szeretek kísérletezni.  Legtöbbször nem szoktam precízen, pontosan betartani a recepteket, egy picit variálok rajtuk, átalakítom saját ízlésem szerint, vagy ahogy nekem egyszerűbb, vagy ahhoz igazítom, ami éppen otthon van. :)

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.