#

Bjkata

  • receptjei: 96
  • regisztrált: 2011.07.08

Bjkata adatai

Hobbik

fényképezés, olvasás, sütés, főzés, kirándulás

Mióta főzök

Már legalább harminc éve főzök, de az első próbálkozásaim nem is a főzés terén voltak, hanem a sütemények sütése vonzott inkább. Finom krémesek, palacsinták, torták, rétesek és bélesek, pogácsák és kiflik, kalácsok és kuglófok kerültek az asztalra, ha éppen olyan volt a hangulatom. Az igazság pedig az, hogy elég gyakran kaptam kedvet a "sütkérezéshez", (ahogy mifelénk mondják). Anyukám megfőzte a finom ebédet, én pedig megörvendeztettem a családot valamilyen finom édességgel. A sütemények iránti érdeklődésem valószínűleg annak köszönhető, hogy édesapám pék volt, most már nyugdíjasként otthon süt finomabbnál finomabb réteseket, kalácsokat, pogácsákat stb.

A hely, ahol főzök

Itthon, Gyömrőn, a saját konyhámban. De volt már arra is példa, hogy az iskolában a tanítványaimmal közösen sütöttünk mézeskalácsot vagy lángost, palacsintát, főztünk paprikás krumplit, tejbegrízt stb.

Ars poetica a konyhában

Szeretem a változatosságot a konyhában, ezért rengeteg féle új ételt kipróbálok. Férjem mindenféle zöldfűszert termeszt a kertünkben, így a bazsalikomtól a tárkonyig minden kéznél van, amikor kell, így különlegesebbnél különlegesebb ízkombinációkat tudok kipróbálni a család örömére. Szerencsére ők is szeretik a változatos, különleges ízeket.

További cikkek