Közösségi felháborodás miatt eltakarták a malacsütést az egyik adventi vásárban
A kordonozás után sem csillapodtak a kedélyek, így most a hely a Facebook-oldaláért küzd.
Már egészen kicsi koromban segédkeztem a konyhában. Első önálló főzésem kb. 10 évesen történt. Édesanyámat szerettem volna meglepni, mire hazaér a munkából. Krumplistésztát főztem fejessalátával. Csak...hol ez volt sok vagy kevés, hol az. Folyamatosan krumplit hámoztam vagy tésztát gyúrtam. Végül a fél utca jóllakott, de mentségemre legyen mondva, a saláta megfelelő mennyiségűre sikeredett. Anyukám sírt, csak azt nem tudom, hogy a mennyiségtől vagy a meghatottságtól. Ennek már 36 éve és azóta folyamatosan "gyakorlom".:)
A történet Pécsett kezdődött, azóta Kaposváron élek és a saját konyhámon kívül a hétvégi házunkban főzök. Kint, bent, imádok bográcsban főzni és grillezni a hangulata miatt. A gyermekeimtől kaptam egy tárcsát és alig várom, hogy kipróbálhassam. Sajnos ez az időjárás nem kedvez a kinti süti-főzihez. Nekem ez a kikapcsolódás. Sokszor gondolatban és álmomban is főzök egy nehéz nap után....és lehet, hogy nem tudok, de nagyon szeretek.:)
Nincs rossz étel, ha azt szívvel készítjük és a környezetünk ízlésének megfelelően alakítjuk. Ne félj az újításoktól, sok új élményben lehet részed. Nálunk hat különböző ízlésnek kell megfelelni, ami igazi kihívás hétvégenként, amikor együtt vagyunk. De, ez maga a mennyország. A mennyiséggel még mindig vannak gondjaim, üzemikonyha mennyiségekre sikerül, de van még egy mindig éhes Beagle eb és egy finnyás Frici cica is, és így elfogy.
A kordonozás után sem csillapodtak a kedélyek, így most a hely a Facebook-oldaláért küzd.
A karácsony előtti időszakban nem árt, ha kicsit visszafogjuk magunkat, ami a napi étkezés költségeit illeti: van és lesz is még elég kiadásunk! Főzzünk belsőségből, szezonális zöldségekből, vagy csökkentsük az adagokat. És nem kell három fogás egy napra!
Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...