#

Tmeli

  • receptjei: 8
  • regisztrált: 2011.01.30

Tmeli adatai

Mióta főzök

Már gyermekként is szerettem a konyha körül tüsténkedni,de igazán mindig a konyhakert volt a kedvencem. Régebben, vidéken az emberek saját maguk termesztették a gyümölcsöket és a zöldségeket. Nekünk is volt egy fóliasátor, ahol mindig meleg és friss illat volt. Sokat ücsörögtem,locsolgattam és beszélgettem a növényekkel. Sok gyümölcsfát megmásztunk, és mosatlanul ettünk róla a termést. Amikor elkerültem otthonról, elővettem a kockás füzetet, és elkezdtem írni,hogy hogyan készülnek az egyszerűbb ételek. Próbáltam leírni a pontos mennyiségeket, hogy mennyi is az a csipet só,tetszés szerinti cukor...és folytathatnám. Amióta saját konyhám van és háztartást vezetek, azóta a konyha virtuóza lettem! Szeretek főzőcskézni, minden újdonságot kipróbálni, előhozni a már elfeledett ízeket, vagy valami új ízletes ételt tenni az asztalra és ezt megfelelőképpen tálalni.

A hely, ahol főzök

Dunakeszin, végre kertes házban főzőcskézhetek, ahol egy kisebb arborétumra néz a terasz ajtó. így élvezhetem a természet közelségét is.

Ars poetica a konyhában

Az élmények,emlékek gyakran illatokhoz kötődnek. Szeretem érezni a friss kenyér illatát, az érett gyümölcsök és zöldségek zamatát. Engem kikapcsol, és feldob a főzés, mert egy helyen összeérnek az ízek és az illatok kavalkádja. Néha megáll az eszem, és csodálkozom magamon, ha látok egy receptet, ami megérint, szó szerint bevadulok, és teljes gőzzel állok neki a főzésnek. Már a vásárlásnál is csak arra tudok gondolni, hogyan tudnám fokozni az ízélményt, hogy minél különlegesebb legyen a végeredmény...ez már jelent valamit!

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?