#

Kolimár Viki

  • receptjei: 3
  • regisztrált: 2021.06.20

Kolimár Viki adatai

Rólam

„Hitvallásként” álljon itt néhány idézet, amivel tökéletesen azonosulni tudok: "Perzsául tízmillió ember tud a világon" - mondatja Krúdy Gyula egyik alakjával. De vajon tud-e tízmillió ember úgy enni, ahogy a természet rendje megköveteli? Az embereket enni kell megtanítani. Minden évszakban, sőt minden hónapban azt egyék az emberek, ami a világkalendárium szerint a legegészségesebb!" (Hajdu Győző ajánlója Kövi Pál: Erdélyi lakoma című könyvéhez) "Mindig szerettem a "jó ételeket", de a kifejezés jelentése sokat változott bennem. Ma is fontos eleme az élvezet, amely a léleknek is kedvez, de olyasvalami, ami jó a saját, a családom és környezetem egészsége szempontjából. Folyamatosan igyekszem tanulni, mit jelent igazán a helyes étkezés, és ezáltal az evési és ivási szokásaim is változtak az évtizedek során. Kanyargós volt az út, de mára eljutottam oda, hogy biztos lehetek benne: értelmes döntéseket hozok a táplálékomról..." (Hugh-Fearnley Whittingstall: Jobbat enni, jobban élni séf, televíziós személyiség, újságíró, élelmiszer-író, valamint élelmiszer- és környezetvédelmi témákkal foglalkozó kampányoló, médiaszemélyiség) „Remélhetőleg szereted azokat az embereket, akikre főzöl, mert a legnagyszerűbb és legemlékezetesebb étkek legalább annyira szólnak arról, hogy kikkel fogyasztottad el, mint arról, hogy mit fogyasztottál. De a főzés és a hozzávalók iránt érzett szereteted is elég. (…) Kell, hogy szeress főzni, még akkor is, ha nem is ismered vagy kedveled a vendégeid. Élvezned kell a tényt, hogy másokat etetsz, hogy örömet okozol nekik és a tőled telhető legjobbat nyújtod. Végső soron tisztelned kell az alapanyagaidat, akármilyen alacsonyrendű hozzávalóról legyen szó. Mint ahogy tisztelned kell a vendégeidet (…) Mert, végső soron, önmagadnak főzöl.” (Anthony Bourdain: Francia bisztrókonyha, New York city, 2004, amerikai sztárszakács, a konyha "rock sztárja", író, útirarajz-szerző, televíziós műsorvezető)

Hobbik

Gasztronómia, olvasás, fotózás, túrázás

Saját weboldalam

http://www.diolevel.hu

Mióta főzök

13 éves koromban kezdtem főzni tanulni - ennek már több, mint 30 éve...

Ars poetica a konyhában

Minél egyszerűbb a recept, annál minőségibb hozzávalókat kíván!

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...