Az Etesd nonprofit közhasznú szervezet, amely a gasztronómia segítségével gyakorol pozitív hatást a közösségre. Gasztro élmény alapú projektjeinkkel járulunk hozzá a körforgásos gazdaság megteremtéséhez, a 3R – (reduce, reuse and recycle) filozófia széleskörű alkalmazásához, fiatalok edukációjához és különböző társadalmi csoportok támogatásához.
Mi ismerjük, értjük, hivatásunkként gyakoroljuk a gasztronómiát. Lehetőséget nyújt olyan változások beindítására, amely - apró lépésekkel ugyan, de - egy környezettudatosabb, egészségesebb, szolidárisabb világ felé vezet.
Szerteágazó gasztro ismereteink gyakorlati alkalmazását érdekes, izgalmas, értékes eszköznek tekintjük
- az emberek közötti párbeszéd és kapcsolatok kialakítására,
- hasznos ismeretek átadására,
- rászoruló csoportok támogatására
A sok embert, szervezetet, céget megmozgató ’Etesd a Dokit’ civil kezdeményezésünk 2020 márciusában indult azzal a céllal, hogy egészséges, tápláló és finom ételekkel támogassuk az egészségügyi dolgozókat. Felajánlott alapanyagokból készítettünk számukra minden nap ebédet, melyet a kezdetektől lebomló, környezettudatos csomagolásban juttattunk el hozzájuk.
Kezdeményezésünk hihetetlen gyorsan népszerűvé és széles körben támogatottá vált; ezért létrehoztuk az Etesd nonprofit közhasznú szervezetet. Azonos szemléletű, felelősségtudatú támogatókból álló együttműködő hálózatot szerveztünk, és folyamatos bővülünk új partnerekkel, akikkel közösen tudunk tenni a túlterhelt egészségügyi dolgozókért.
Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!
Ha kiváncsi vagy, a szakemberek szerint melyek azok a kozmetikai szerek és termékek, melyeket gyakorlatilag teljesen felesleges megvásárolnod, akkor figyelj!
Ugyan a magyar konyha általában nem a könnyedségéről híres, most mégis csupa olyan étket lakmározhatunk ebédre, ami nem nehezíti el annyira gyomrunkat. Induljon a hét, jöjjenek a receptek!