Nyomós oka van, miért ne tegyél soha forró főtt tojást...
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
Elméletben úgy 3 éves korom óta...aztán a kamaszkor beköszöntével elmúlt, de szerencsére visszajött úgy 17 évesen, és 20 évesen már nem lehetett azt mondani, hogy nem főzhetek :D.
Itthon, barátoknál, ahol lehet .
Nem is annyira a főzést szeretem, mert se vásárolni, se előkészíteni (a nyers húst például utálom megfogni :D), inkább alkotni szeretek, amikor nem szigorúan a recept szerint, hanem úgy, ahogy szerintem még jobb lehetne (természetesen előfordul, hogy ebből nem mindig jó sül ki). Aztán itt van az etetés. Amióta anyuka vagyok, ez is még erősebb. De nem csak a gyerkőcöt. Az, hogy főzöl valakinek, szerintem az egyik legjobb dolog :), adhatsz valamit úgy, hogy biztosan örülnek neki, de mégsem egy ajándék, amit majd kényszeresen viszonozni akarnak. Szóval pusztán a szeretetről szól, és annál tisztább dolog a mai világban nem nagyon van. Múltkor egy pogiparti alkalmával az egyik ismerős azt mondta, belesütöttem a szívemet is :D. Pont így történt, és én nagyon elégedett és hálás voltam, hogy észrevette :).
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.
A vízkő makacs ellenség, különösen a zuhanykabin üvegén. Mutatjuk, hogyan távolíthatod el a lerakódásokat kíméletesen, gyorsan és vegyszerek nélkül, ahogy a profi takarítók teszik.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...