Nyomós oka van, miért ne tegyél soha forró főtt tojást...
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
A gasztronómia franciaországi Erasmus félévben kezdett nagyon érdekelni, de nálunk ez családi dolog. Sok jó szakács van a nagymamákon kívül is a családban, így lehetett kitől tanulni. Két éve pedig beiratkoztam egy szakács iskolába, így tavaly szakácsként végeztem (OKJ-n), bár főállásban nem szakácsként dolgozom, szívesen sütök-főzök de még csak itthon, családnak, barátoknak.
Általában itthon, vagy családtagok, barátok, munkatársak otthonában.
Sokszor azt a visszajelzés kapom, hogy inspiráló vagyok, mert úgy mesélek a főzésről, hogy másoknak is megjön hozzá a kedve . Egy ideje már kerülök több élelmiszert (intolerancia miatt), de hagyományos ételeket is készítek másoknak. Így a fő küldetésem inspirálni azokat, akik nem ehetnek meg minden élelmiszert. Glutén-, tej-, tojásmentesen is lehet jókat főzni, finomakat enni. Főzés mellett azért a sütés és a pékség is izgatja a fantáziám, így többször sütök vegán sütiket, gluténmentes kenyeret, de a kovászos kenyér is már a mindennapok része.
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
Gyors és nagyon egyszerű krémleves az aktuális sztáralapanyagból, karácsonyra is pompás főétel és nem hagyományos csokitorta alkotja a mai nap ebédmenüjét.
Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...