#

Gerzsó

  • receptjei: 20
  • regisztrált: 2009.07.20

Gerzsó adatai

Mióta főzök

Mióta férjhez mentem - 65 éve - minden nap. Anyukámtól városi, anyósomtól falusi háztartást tanultam, bár 1949 óta Budapesten élünk. Régen, főleg a családi ünnepekre, igyekeztem én is valami finomat, különlegeset sütni, főzni. Ma már az egyszerűbb ételeket részesítem előnyben, a nagyobb sütés-főzések a lányaim, és egyre inkább az asszony unokáim dolga. Egyszemélyes háztartást vezetek 7 éve, mióta a férjem meghalt, hétvégeken viszont besegítek. Kisérletezni, újat kipróbálni még most is szeretek. 

A hely, ahol főzök

Saját konyhámban Budapesten, pontosabban Óbudán, és ha úgy adódik, a lányaim, unokáim konyhájában, szintén Budapesten, nyáron pedig a Balatonnál, Balatonmárián.

Ars poetica a konyhában

"A változatosság gyönyörködtet" és "a jó pap holtig tanul."

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.