GasztroKoli adatai

Rólam

Célom, hogy eltüntessem a köztudatból a kollégista élettel összefűződött instant leves, zacskós tészta, mikróban főtt virsli, mirelit pizza, s ezekhez hasonló megoldásokat. Mint koli lakó, én is nap-mint-nap tapasztalom ezeket, s mégis szeretném megmutatni, hogy kollégiumban, a lehető legalapvetőbb (sokszor hiányos) konyhai eszközökkel is lehet nem csak finom, de akár egészséges ételeket készítenünk, miközben nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk.

Hobbik

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

A főzés gyerekkorom óta nagy szerelmem, mikor négy évesen már szépen helyt álltam anyu mellett a konyhában, és kis köténykében szaggattam a pogácsát. Azóta próbálom folyamatosan túlszárnyalni magam, és mindig új dolgokat kipróbálni.

A hely, ahol főzök

Ez az első évem az egyetemen, s sikeresen bejutottam a kollégiumban. A cseppet sem felszerelt konyhában igyekszem napról-napra valami újjal előrukkolni, ami nem csak finom, de egészséges is. Így jelenlegi helyem a koli konyha, amely rengeteg kihívást tartogat, és folyamatosan kreativitásra ösztönöz.

Ars poetica a konyhában

  A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.  Paul Gauguin

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.