Nyomós oka van, miért ne tegyél soha forró főtt tojást...
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
A Zott egy bajor családi vállalat, amely már három generáció óta működik, és minőségi tejtermékek gyártásával foglalkozik. Több mint 90 éve készít különféle joghurtokat, desszerteket és sajtokat, amelyek több mint 75 országban elérhetők világszerte.
A Zott egyik nevezetes sajtspecialitása a Zottarella, amely egy klasszikus olasz recept alapján elkészített mozzarella. A Zottarella egy nagyon lágy sajt, sós lében úszik, amely védi a kiszáradástól. Kiválóan szeletelhető és GMO-mentes táplálékkal tenyésztett tehenek tejéből készül. A Zottarella több mint csupán caprese. Bár a mozzarella természetesen jóízű paradicsommal és bazsalikommal is, de ennél sokkal változatosabb. Ideális például levesek, mártások, saláták, egytálételek készítéséhez és sütéshez is, valamint mindig egyedi gasztronómiai élményt nyújt. Akár golyócskák, mini vagy XXL tömb, classic, light vagy ready-to-serve (tálalásra kész) formában bazsalikommal ízesítve – a Zottarella minden konyhatípus vagy ételfajta számára megfelelő termékkel rendelkezik.
A Zott legfőbb célja, hogy a fogyasztók egészséges, magas minőségű és fenntartható termékek iránti igényét kielégítse.
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.
Imádjuk a lélekmelegítő fogásokat! Ennek bizonyítékaként fűszeres, forró almalevest, burgonyás rántott húst és egy gluténmentes, gesztenyétől szezonális csokitortát hoztunk!
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...