#

Szabolcsi Ildikó

  • receptjei: 20
  • regisztrált: 2010.05.25

Szabolcsi Ildikó adatai

Mióta főzök

Hét-nyolc éves lehettem, amikor már engedett az Anyukám önállóan sütni-főzni. Ez nagyon meghatározó élmény volt. Remélem nekik is. :)  

A hely, ahol főzök

Az esetek 90 %-ban itthon Újpesten. A legtávolabbi főzésem: Upland - California.

Ars poetica a konyhában

Főzni és sütni csak akkor, ha van hozzá kedv, hangulat! (Nekem szinte mindig van!) :) Ha van egy jó alaprecept, szerintem bátran lehet "kreatívkodni", új ízeket kipróbálni és nem kell aggódni: évente egy-két elrontott étel belefér és ez többnyire meg is történik! :)  

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!