#

baghyra

  • receptjei: 9
  • regisztrált: 2014.02.08

baghyra adatai

Mióta főzök

Mióta az eszemet tudom, főzőcskéztem. Először a homokozóban sárral, bogyókkal, kisvödörrel és faágakkal, aztán csurkával a fejem tetején a konyhaasztalon ülve kevergettem bőszen és felettébb maszatosan a tejberizst, aztán... Aztán nem tudom - jött a lázadó korszakom, gondolom. De amikor elköltöztem otthonról az egyetem miatt, újra felfedeztem a főzést. Azóta így maradtam. Egyelőre. Leginkább a kelt tészták és sütik készítésében jeleskedem, talán azért is, mert ezek készítésében a közelemben élő rokonság nem igazán. Ha pedig enni akartam, magamnak kellett megcsinálnom. Édesanyám szerint nagyanyáim vére vagyok. :)

A hely, ahol főzök

Odahaza, itthon, rokonságnál, nyaraláskor - amikor és ahol kedvem, időm, energiám, alapanyagom és nem utolsó sorban inspirációm van.

Ars poetica a konyhában

Tedd elém a receptet: megcsinálom. Hogy? Azt mondod, nem könnyű? Ugyan már, csak nem lehet olyan nehéz! Neked is összejött, nem? Na, látod.

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek