#

Nagymama receptjei

  • receptjei: 161
  • regisztrált: 2014.01.16

Nagymama receptjei adatai

Rólam

Néhány évvel ezelőtt kaptam egy kézzel írt füzetet a párom nagymamájától tele finomabbnál finomabb sütireceptekkel. Létre is hoztam egy facebook oldalt, ahol Mama receptjeit megoszthatom. Idővel saját kreálmányokat is elkezdtem feltöltögetni, de a név azért megmaradt. Ezért lett az itteni profilom neve is "Nagymama receptjei" - igaz, a mostanában megosztott receptjeim többsége már nem annyira hagyományos.

Mióta főzök

4 évvel ezelőtt a főzés és én annyira messze álltunk egymástól, hogyha arról volt szó, hogy Ember tükörtojást kér reggelire, azon gondolkoztam, hogy az az, amelyiket főzni kell, vagy amelyikbe tej is kell? Mire nagy nehezen rájöttem, hogy egyik sem, addigra szegény már annyira éhes volt, hogy inkább kent magának egy vajas kenyeret. El kellett hát határozzam, hogy megtanulok főzni - vagy legalább az alapokat tudnom kellene. Recepteket bújtam, kísérleteztem... és most, azon kapom magam, hogy egy olyan oldal adatlapját töltöm ki, ahová majd nekem kell feltennem recepteket, olyanokat, amiket én találtam ki, és olyanokat is, amiket a Mamától kapott receptes füzetemből tanultam - azok számára, akik most tartanak ott, ahol én 4 évvel ezelőtt. Igyekszem hát a legjobbat nyújtani, és bízom abban, hogy néhányan örömüket lelik majd az ételeimben :) SzJ

A hely, ahol főzök

Ahol csak lehet - legfőképpen a saját konyhámban, de szívesen besegítek más konyhájában is, ha úgy adódik :)

Ars poetica a konyhában

L'ecsó: "főzni bárki tud!"

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.