#

Kaddu-Laḍḍu

  • receptjei: 2
  • regisztrált: 2013.12.21

Kaddu-Laḍḍu adatai

Rólam

Annapūrṇe sadāpūrṇe - e szanszkrit mondat azt jelenti: ha a táplálék teljes, minden teljes. A konyhában ez a hitvallásom. Bölcsész szakokat végeztem, jelenleg ügyfélszolgálatos munkák után szaglászom - ezen az oldalon viszont elsősorban egy lelki kereső vagyok, akinek az ételkészítés nem egyéb, mint adni tudás. Főleg saját recepteket közlök itt, de máshonnan átvett, átalakított is akad köztük. Ovo-lakto vegetáriánus vagyok. Alkohol maximum sütemények tésztájában / krémjeiben jöhet szóba. Többnyire friss alapanyagokból főzök. Főként ázsiai és olasz ihletésű kreációim vannak, de persze magyaros ételek húsmentes változataival is próbálkozom, s a gyorsabb falatokból is ínyencség lesz. Leginkább említésre méltónak azon receptjeimet tartom, amelyeket a világ számomra figyelemreméltó helyei ihletnek; ha megtetszik egy épület, egy természeti képződmény vagy csak fotók alapján is megragad egy hely szelleme, de nem tudok odajutni valamiért (főleg anyagi okok miatt), az a hely egy belső utazás helyszínévé válik, s a helyi konyhát alapul véve ételként megformálom a bennem leginkább megmaradt részét. Így teszem kézzelfoghatóvá a belső élményt s redukálom azokat az érzéseket, amelyek másképp a vágyálmok szintjén maradnának meg. Szakács nevem hindíül sütőtökös búzadara golyót jelent. Áldás mindenkire itt a NoSaltyn!

Hobbik

jóga, kézművesség, mesemondás, éneklés, rajzolás, tánc, főzés, írás, túrázás

Mióta főzök

Gyerekkoromban mindig szívesen segítettem nagyanyámnak a sütés-főzésben, azonban magamra főzni akkor kezdtem el igazán, amikor Szegeden kezdtem egyetemre járni és felvettek egy kollégiumba. Minden az üvegben árult szószokkal készíthető főételekkel kezdődött, aztán folytatódott ezek variálásával, stb., stb...

A hely, ahol főzök

Egy 1913-as építésű rózsadombi társasház első emeleti lakásában egy konyha, amelynek a fele fürdő...:-D

Ars poetica a konyhában

Annapūrṇe sadāpūrṇe - e rövid szanszkrit mondat azt jelenti: ha a táplálék teljes, minden teljes. Főzni tudni annyi, mint adni tudni, és adni tudni annyi, mint élni tudni!

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!