Sütőtök89 adatai

Rólam

Szerelmese vagyok a jó ételeknek, a sütésnek és a főzésnek. Nekem ez kikapcsolódás, önkifejezés, a szeretteimmel való törődés egyik legszebb megnyilvánulása. Szerintem én vagyok az, aki a világon a legjobban várja, hogy valaki végre feltalálja a nullkalóriás lisztet, zsírt és cukrot. :D Eredetileg azért jöttem ide Hozzátok, hogy tanuljak, gyűjtsek, tapasztaljak és csodálkozzak. Aztán felfedeztem, hogy milyen jó Nektek adni, tanítani, megosztani a kis varázslatokat. :)

Hobbik

Főzés, sütés, evés, sport, állatvédelem, olvasás

Saját weboldalam

Facebook oldalam

https://www.facebook.com/pages/Bet%C5%B1leves/618079278206635

Instagram oldalam

Mióta főzök

13-14 éves korom óta. Lassan, ösztönösen, fokozatosan nyílt meg előttem a főzés-sütés csodája. Először volt a zacskós tészta meg a párolt rizs, amit akkor igazi csodaként éltem meg, majd mindig egy picit többet, jobbat, nehezebbet. Sosem erőltette sem Anya, sem Mama, emiatt sem görcsöltem rá.

A hely, ahol főzök

Otthon! Az én házam, az én váram, az én csodálatos konyhabirodalmam, ami nekem a legklasszabb helyek egyike a világon. Imádok ott tölteni minden percet.

Ars poetica a konyhában

Szeretettel, szenvedéllyel, ösztönösen. Soha nem kispórolva semmit. Mellőzve minden sznobizmust és soha nem aszerint alkotni, hogy mi a trend. Nem tanultam semmit tudatosan, nem vagyok semmiben szakértelemmel bíró szakács, de szívvel-lélekkel csinálom, milliónyi tapasztalattal a hátam mögött, és ez boldoggá tesz. Őrületesen szeretek enni, főzni és sütni. Nem választom szét őket, nálam ez eggyé vált. Úgy készítem az ételeket, ahogy nekem jó, minden más szempontot és kompromisszumot figyelmen kívül hagyva. Vannak saját kis "törvényeim" is: Mindig dupla adag krémet készítek, ha új sütireceptet próbálok ki. Mindig kóstolok, piacon vásárolok, nem dolgozom hideg vajjal, gép helyett a kezem dagasztja-gyúrja a tésztát, csak frissen zúzott fokhagymával főzök, igenis szeretem a Hulalát, a lekvárt és a tojást mindig a piaci öreg nénitől veszem, meg ilyenek. :) Tanulok azoktól, akiktől lehet, de otthagyom a "nevemet" minden ételemen, mert nagyon kevés recept van, amin nem módosítottam semmit. Az egész pedig épp ettől szép. Bár megrögzött egészségmániás vagyok, és nagyon odafigyelek a testsúlyunkra is a családban, de szerintem vannak bizonyos ételek, amik szentek, és kár megbántani őket azzal, hogy nem úgy készítem, hogy "lelke legyen". Az ilyen sütemények és más csodák finomliszttel, zsírral, cukorral, mézzel igaziak. Bizonyos alkalmakkor pedig mindenkinek jár az, hogy a lehető legcsodálatosabb élmény érje, ha bekap egy falat pihe-puha krémes piskótát. :) Hétköznapokon azonban odafigyelek magamra, újabban a paleolit táplálkozást követem, aminek meggyőződéses híve lettem. Ennek köszönhetően sok-sok paleo-étellel is gazdagodik majd a recepttáram, az egészségtudatos haspókok nagy örömére! :) Ötleteket adni és kapni nagyon jó érzés, ezt szeretném itt is megvalósítani. Leljétek örömötöket a receptjeimben!

További cikkek