Ez a legolcsóbb egészséges étrend
Nem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha szeretnénk egészségesen étkezni és élni.
Szabó AnnaNem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha szeretnénk egészségesen étkezni és élni.
Szabó AnnaÉdes nosztalgia… ugye rémlenek még azok a múltbéli nasik, amelyekről már egy fotó alapján beindul a nyáltermelés, és visszatér az igazi íz? Öt ilyet mutatunk most.
Pákozdi NóraBeköltözik, és nem is tágít...egészen márciusig! Használjuk ki, hogy létezik ő, az igen olcsó, szuperszép narancsos színű, természetesen édeskés és egészséges sütőtök, mely levesbe, egytálételbe, tésztára, salátába, gnocchiba, sütibe is mehet, és oly' könnyedén kitölthet akár egy egész heti menüt, hogy abszolút nem ununk rá.
NosaltyA legfrissebb hírek szerint az egész országban kevesebb lett a termés, mint arra számítani lehetett, ezért komoly bajba kerülhet az egyik kedvenc bejglitöltelékünk.
NosaltyA szemfülesebb vásárlóknak citromvadászat közben feltűnhetett már, hogy ősz végétől sok helyen egy az átlagosnál sötétebb, narancsosabb színű, puhább érintésű, vékonyabb héjú, fűszeresebb illatú citromfajta uralja a gyümölcsösrekeszeket. Ez a Meyer-citrom, és tényleg érdemes lecsapni rá, amíg tart a szezon!
NosaltyVálsághelyzetben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.
Lakos BenedekA híres gyorsétteremlánc összeállt egy papucsokat gyártó világmárkával, hogy egészen különleges surranókat alkosson.
NosaltyKi nem állhatod az önkiszolgáló pénztárakat? Pánikra semmi ok, ugyanis, ha betartod az alábbi pár egyszerű tippünket, akkor mostantól pofonegyszerű lesz a vásárlás!
NosaltyHa kezdő amarillisztulajdonos vagy, és szeretnél a növény pompás virágaiban gyönyörködni karácsonykor, akkor kövesd a tippjeinket!
NosaltyA szekrényben árválkodó sütőedényeink jóval többre képesek, mint gondolnánk. Hagyjuk őket kibontakozni különböző kreatív receptek keretein belül – legyen az aktuális kísérleti alanyunk a kenyérforma!
Lakos BenedekVegyünk be egy újabb klasszikus receptet az őszi sütőtökösítési programba: a lekváros gombóc tésztáját is tegyük narancssárgává és aromássá a szezonális zöldséggel, töltsük sűrű szilvaízzel, forgassuk karamellizált diós bundába.
Lakos BenedekNemzetközi vizeket átszelő hármasfogat laktat ma minket, és dönteni sem tudnánk, melyik receptet csípjük jobban. A jó hír, hogy nem is kell!
NosaltyMi az a glutén, miben található, és hogyan kerülhetjük el? Ha allergia, érzékenység vagy csak egy újfajta diéta miatt készülünk „leszokni” erről az összetevőről, mindenképp olvassunk tovább!
Szabó AnnaA hasi zsír sokak számára egy olyan mumus, amitől szinte lehetetlen megszabadulni.
Szabó AnnaFogadd meg Napi Tippünket, és biztosan nem fognak szétrepedni a babok főzés közben!
Szász NóriA tavaszi virágzás jegyében egy olyan arborétum-gyűjtést hoztunk nektek, amiket érdemes meglátogatni, különösképpen ebben az időszakban. A hazai flóra legfőbb képviselőivel találkozhattok az arborétumokban, ami csodás kikapcsolódást jelent a hétvégére!
Balogh LillaA vaj kombinált szerepet tölt be konyháinkban: esszük is, főzünk-sütünk is vele, és mindkét esetben kiemelten fontos, hogy a zsíros tejtermék friss legyen. Ennek kulcsa a megfelelő tárolás, illetve az alábbi baklövések elkerülése.
Lakos BenedekNem kell letennünk a voksot csak egy fogás mellett, készíthetünk rögtön három különbözőt: fűszeres karalábélevest, ízes muszakát és csokis tekercseket.
Csupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.