r
Nosalty Logó

Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.9 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12397.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3476 mg
  • Nátrium
    6565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2719.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2730 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4438 micro
Összesen 5542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük
  2. A jénaiba teszünk olívaolajat, beleöntjük a rizst.
  3. Beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a kurkumát, és bőven, dupla mennyiségű vízzel öntjük fel.
  4. A kurkumára figyeljünk, feltétlen legyen egyenletesen elkeverve, a jénai fedőjét tegyük rá.
  5. Előmelegített sütőbe téve készre pároljuk, kikapcsolás után még 10 percet benn hagyjuk, így teljesen kipereg, és tálalhatjuk.
  6. Az olavíolajat egy lábasba tesszük, beletesszük a kicsire vágott újhagymát, a kis csíkokra vágott bacont, az áttört fokhagymát, csipetnyi sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  7. Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, és fehéredésig pároljuk-pirítjuk, keverés mellett.
  8. Kóstoljuk, szükség szerint sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Beleteszünk friss vagy házilag eltett mirelit zöldpaprikát, fűszerezzük zsályával, rozmaringgal, petrezselyemzölddel, kb. 1-2 dl vizet ráöntve, fedő alatt, kis lángon főzzük, ha kész, kóstoljuk, és vegyük ki a zöldpaprikát.
  9. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a zacskós alappal, ráöntjük a tejszínt, és simára keverjük, szükség esetén kevés tejet tegyünk bele.
  10. Felöntjük ezzel a vajas-tejszínes sajtszósz alappal a csirkemellet, és összeforraljuk.
  11. Tálaljuk a párolt gombás rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6578
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Tálaljunk mellé  jó sok reszelt sajtot. :-)) Aki gondolja, házilag eltett befőttet is kínálhat mellé, vagy savanyút -ki mit szeretne, de a sajttal is nagyon finom:-))) Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Csirkemelles-szószos ötlet, a mindennapok:  "mi legyen az ebéd?" -kérdésére válaszolva. Finom, gyors és laktató ebéd megoldására vágytam, a sok karácsonyi sütés-főzés közepette.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek