r
Nosalty Logó

Graham-lisztes házi pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Graham-lisztes házi pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14350 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2778 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    3192 mg
  • Nátrium
    7470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1931 micro
Összesen 4647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első 11 hozzávalót (a fél-fél tk zöldfűszer kivételével)összegyúrjuk, ha szükséges hozzáadhatunk kevés lisztet vagy olajat, állagtól függően. Dagasztjuk, majd kb. 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük. (Ha csak másnap akarjuk elkészíteni, akkor tegyük egy éjszakára ahűtőbe konyharuhával letakarva, és olajozzuk meg a tészta felületét. Így is kitűnően megkel, csak lassabban.)
  2. Átgyúrjuk a megkelt tésztát, kettéválasztjuk (én háromfelé vágtam, így nagyon vékony pizzatésztáim lettek). Kinyújtjuk a tepsinek megfelelő méretűre, vagy amekkora pizzát szeretnénk. Még fél órát kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a feltéteket. A tejfölt összekeverjük a maradék zöldfűszerekkel, az átnyomott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük.
  4. A paradicsomot, a lilahagymát és a mozzarellát felkarikázzuk. A fetát és a camembert-t kockázzuk, a kukoricát és az ananászt lecsepegtetjük.
  5. A pizzatésztákat megkenjük a fokhagymás tejföllel, ízlés szerint elhelyezzük rajta a feltéteket, meglocsoljuk olívaolajjal, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt szép aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6015
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Házi pizza egy kicsit másképp. Nagyon vékonyra nyújtott graham-lisztes pizzatészta, variálható feltétek. Most az én egyik kedvenc változatomat mutatom be.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!