r
Nosalty Logó

Pomerániai libacomb aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pomerániai libacomb aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    642 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    320 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2567 micro
  • β-karotin
    6731 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    182 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Felöntjük a levessel.
  3. Egy serpenyőbe az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az almával együtt az olajban megpirítjuk. Felöntjük a boros-paradicsomos-levessel. Ráhelyezzük a megmosott, leszárított, sózott combokat, a bőrös felükkel felfelé.
  4. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 ½ óra alatt puhára pároljuk.
  5. Közben felfőzünk 100 ml vizet, beletesszük a gyömbérszeleteket, és lassú tűzön 10 percig hagyjuk főni. Majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rumot és az aszalt szilvát.
  6. Mikor a hús puha, kivesszük. A szószt zsírtalanítjuk,szitán átszűrjük, a zöldségből is valamenyit a szitán átpasszírozunk. Az aszalt szilvát a levével együtt a szószhoz adjuk (a gyömbért kivesszük), felfőzzük. Hozzáadjuk az elfelezett fokhagymát, a narancs- és citromhéjat, s kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 270 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13171
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor egy TV-adásban készítették el ezt a sültet, mint Mecklenburg -Vorpommern (Mecklenburg-Elő-Pomeránia) tartomány közkedvelt ételét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek