turikati adatai

Rólam

Hobbik

Saját weboldalam

http://www.nosalty.hu/modules/ckeditor/ckeditor/ckeditor/plugins/smiley/images/regular_smile.gif

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

Mindig is szerettem anyukám mellett segédkezni kislány koromban. Főleg sütik elkészítésénél. Amikor férjemmel összeköltöztem, akkor kezdtem el teljesen egyedül főzni. Igaz, tudatosan készültem rá, mert előtte mindent leírtam egy kis füzetbe, ahogy anyukám készítette. Most már az a füzet csak nagyon ritkán kerül elő, az elején még egy szimpla lecsónál is elővettem.

A hely, ahol főzök

Kizárólag a saját konyhám. Nem szeretek másnál sütni-főzni, most már anyukáméknál sem. Igaz, nem lakunk messze egymástól, így könnyen meg tudom azt tenni, hogy ekészítem nálam az adott ételt, és leviszem (egy emelettel lakik csak lejjebb) hozzá. Az én konyhámban már csukott szemmel tudom, mi hol van, mit mibe lehet kikeverni, megsütni, felverni... tudom, hogy az én sóm hogy sóz, a pirospaprikás kanállal mennyi pirospaprika kell az adott ételbe... Másnál való főzés közben ez plusz gond, hogy kérdezgessem, a krémet mibe szoktad, a tojásfehérjét mibe szoktad, a főzeléket mibe szoktad... Szóval kizárólag csakis az én kis konyhámban szeretek forgolódni.

Ars poetica a konyhában

Az étel egyetlen és talán a legkülönlegesebb fűszertől válik a legfinomabbá, ez pedig a szeretet. Nincs elrontott étel, ha türelemmel, odafigyeléssel és természetesen olyan embereknek van készítve, akiket igazán szeretsz!

További cikkek