#

Németország, az úticél

Németország, az úticél adatai

Mióta főzök

Az egyedülálló tájak tipikus ételeket eredményeznek A német régiók különleges kultúrtájai szorosan összefüggenek a kulináris specialitásaikkal: erre jó példák a Mosel vagy a Rajna romantikus, szőlőtőkékkel szegélyezett folyóvölgyei, Schleswig-Holstein fajgazdag legelői, amelyek minőségi húst és óriási sajtkínálatot eredményeznek vagy a német középhegység domboldalainak vadon termő gyümölcsösei.

A hely, ahol főzök

Élvezetek nagymama fazekából A részben évszázados hagyományokkal rendelkező regionális specialitások nagy mértékben hozzájárulnak Németország sokszínűségéhez, mint kiváló úticél az ínyencek számára. A Németországba utazók különösen autentikus módon ismerhetik meg a tipikus ételeket és italokat a rusztikus vendéglőkben, a szezonális fesztiválokon vagy a kulináris tematikus útvonalak mentén.

Ars poetica a konyhában

A német gasztronómia mint életmód-elem A regionális piacok – úgy mint a Food-fesztiválok és a Food Truck-rendezvények – szorosan hozzátartoznak a városi élethez, így egyre több vendéglátó fekteti a hangsúlyt a regionális és szezonális termékekre kínálata összeállításánál és fejleszti azt tovább a hagyományos receptek felhasználásával, hogy élvezetes konyhával várja vendégeit. A német étel- és italkultúra igazán hiteles felfedezésére adnak lehetőséget az év során számos alkalommal megrendezett hagyományos fesztiválok is. Sokszínű kínálat a csillagos konyhától a street foodig Jelenleg a Michelin Guide 300 éttermet tüntetett ki egytől három csillaggal – ez több, mint eddig bármikor. Ez is jól mutatja a német magas szintű gasztronómia fejlődését a nemzetközi mezőnyben. Italfogyasztás élvezettel Mind a bor, mind pedig a sör német nemzeti italnak számít és nemzetközi szinten is elismerésnek örvend. A bortúrák kellemesen kötik össze az aktív pihenést az élvezetekkel: a 13 német bortermelő területen több mint 500 felkészült bor-idegenvezető kalauzolja a turistákat.

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...