Gluténmentes diétát tartok, ezért így főzök. Kedvenceim a zöldséges-húsos egytálételek. Bár vegyészként végeztem, az élelmiszeriparban helyezkedtem el és azóta is termékfejlesztéssel foglalkozom. Vonzódok az új dolgokhoz, egyenlőre hagyományos receptjeimet töltöm fel, de később lesz néhány szokatlan is, nem a megbotránkoztatás miatt, hanem néha régi/elfeledett/ismeretlen alapanyagokból is lehet ehetőt varázsolni. Azt hiszem, itt mindenki azért nézeget bele más konyhájába, hogy az övé is jobb legyen. És én nagyra becsülöm azokat, akik jobbá akarják tenni az ételt az asztalukon, az életüket és egyáltalán mosolygósabbá tenni a mindennapokat.
Hobbik
kertészkedés, főzés
Mióta főzök
20 éve.
A hely, ahol főzök
Főleg a konyha.
Ars poetica a konyhában
Gluténmentesen étkezek, szeretem az olcsó, egyszerű kajákat. Bár vegyészmérnökként végeztem, már több, mint 30 éve élelmiszeripari termékfejlesztéssel foglalkozom, mostanában főként gluténmentes élelmiszerekkel. Emiatt néha speciális anyagokkal is dolgozom, szeretném a későbbiekben ezekkel is megismertetni az érdeklődőket. Szereztem a főzés folyamatát, amikor a nyersanyag ehetővé válik, szeretem, ahogy élvezzük az étel jó ízét. Tetszik ez a társaság itt, azt gondolom, azért nézegetjük a recepteket, hogy mi magunk is jobbak legyünk a konyhában.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!