r
Nosalty Logó

Olasz zöldségleves - Minestrone csirkehússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pancsika
Olasz zöldségleves - Minestrone csirkehússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    1916 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    5590 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    5170 micro
  • β-karotin
    15324 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    6000 micro
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este átválogatjuk, megmossuk és beáztatjuk a fejtett babot.
  2. Másnap megmossuk a húst, 3x3 cm-es kockákra vágjuk (így könnyebb kihalászni a tányéromból:)), átmossuk a gerslit, megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és ízlés szerint, akár nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is, majd rádobjuk a húst, a leszűrt babot és a gerslit, beletesszük a fűszereket, sót, felöntjük vízzel, és kb. 20 percet fedő alatt főzzük (a főzés közben elpárolgó vizet pótoljuk).
  4. Ezután hozzátesszük a többi zöldséget a burgonya kivételével (a frissen aprított petrezselyemből félretehetünk egy picit díszítéshez), és még kb. 45 percig főzzük, végül beletesszük a burgonyát is, és így készre főzzük a levest.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1323
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 24.

Ajánló

A legfinomabb frissen reszelt parmezánnal, és frissen őrölt fekete borssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz zöldségleves - Minestrone csirkehússal
Pancsika 101 recept

17 évig vegetáriánus voltam, így nagyon jól megismertem a zöldségeket, azok változatossá tételében és a fűszerezésében rejlő lehetőségeket. Olaszországban is sokféle Minestrone-t ettem, attól függően, hogy északon, délen, nagyvárosban vagy kistelepülésen járunk, különféle variációkkal találkozhatunk. Egy a közös bennük, hogy mindet imádom. Mivel én továbbra se vagyok a húsételek rajongója, így meg kellett találnom itthon a metszéspontot a férjem húsimádata és az általam preferált zöldségek fogyasztása között. Ez a leves azonban nem a kompromisszum kategória!! Egyszerűen imádom!!! :) Azonban ez nem az ismertebb paradicsomos változat, de később ő is felkerül ide. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!