r
Nosalty Logó

Mexikói csípős tortilla leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói csípős tortilla leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    181.1 g

Zsír

  • Összesen
    249.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11974.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    6643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2044.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    1183 micro
  • β-karotin
    5567 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3181 micro
Összesen 3692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    655 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Melegítsük előa sütőt 180 fokra. Egy tálban alaposan forgassuk át a félbevágott paradicsomokat fél deci olívaolajjal, 1 teáskanál sóval és egy csipetnyi borssal. Terítsük szét egy tepsiben, és addig süssük, míg a paradicsomok halványbarnáváválnak, kb. 25-30 percig.
  2. Amíg a paradicsomok sülnek, egy nagy fazékban pirítsuk meg a zellert, a hagymát, a fokhagymát, a chili és jalapeño paprikát a maradék olajban. Kavargassuk gyakran, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
  3. Adjuk a fazékhoz a csirkehúsleves alapot, a lime juice-t, a cayennet, chili port, köményt, paprikát, babérlevelet és az immár puhára sült paradicsomokat. Hozzuk forrásba az egész mixet, és hagyjuk főni kb. 20 percig.
  4. A következőlépés kihagyható, de mint már a hozzávalóknál említettem, én a krémesebb leveseket kedvelem. Miután a levesalapot hagytuk kellőideig főni, öntsük az egész keveréket egy nagy méretű konyhai aprítógépbe,vagy kézi botturmix-szal aprítsuk fel a fazékban a keveréket. Az elkészült, immár sima levesalaphoz ízlés szerint öntsünk főzőtejszínt (én a halvány barnás-narancssárgás színttűzöm kimindig célnak).
  5. A levesalaphoz adjuk hozzáa felcsíkozott csirkemell darabokat, és hagyjuk főni kb. 10-15 percig, míg a csirkemell át nem főrendesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23710
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy kedves mexikói ismerősömtől kaptam. A recept elvileg eredendően Eva Longoria étterméből származik. Ezt megerősíteni nem tudom, viszont azt igen, hogy a végeredmény isteni, és biztos hogy nem marad a nyakadon:). A fűszerezés egy enyhén csípősebb változata a levesnek. Mi szeretjük a kicsit ütősebb ételeket (na nem azt, ami leégeti a szájpadlásod, de azért lehet, hogy a szemed könnybe lábad tőle), úgyhogy a chili adagolásnál nyugodtan megborulhat az üveg, ha te sem bánod a pikánsabb ételeket.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!