r
Nosalty Logó

Lazacos burgonyaleves ropogósokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Lazacos burgonyaleves ropogósokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 513 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7394.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    4964 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    1713 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5687 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2332 micro
Összesen 2048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A leveskockát felforraljuk 1 liter vízben.
  2. Egy edényben vajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra aprított póréhagymát, majd az aprított fokhagymát is. Finoman sózzuk-borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és beledobjuk a babérlevelet is.
  3. Jöhet az edénybe a felkockázott burgonya, és egy nagy keverés. Felöntjük a zöldségalaplével, és 15-20 percig főzzük lefedve.
  4. Közben a hámozott tökmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
  5. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd egy merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, végül sűrű keverés mellett visszaöntjük a levesbe.
  6. Kihalásszuk a babérlevelet, majd a szeletekre vágott lazac 2/3-át is hozzáadjuk a leveshez, majd forralunk egyet rajta.
  7. A kockákra vágott kétszersülttel, pirított tökmaggal, aprított metélőhagymával és a maradék lazacszeletekkel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2284
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínycsiklandóan finom, melengető leves az ünnepekre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!