r
Nosalty Logó

Minestrone 2. - tavaszi

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Minestrone 2. - tavaszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1538 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    2339 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    2380 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 194 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3885.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    4623.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    515 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5254 micro
  • β-karotin
    18710 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    19042 micro
  • Lut-zea
    14852 micro
Összesen 1538 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát (azt csak később adjuk hozzá), vigyázva, hogy meg ne barnuljon. Ezután mehetnek bele a répák és a zeller. Ha ezzel megvagyunk, mehet bele a paprika, a cukkini, az újkrumpli kis kockákban, a paradicsompüré és a friss paradicsom is, és végül a gomba.
  2. Öntsük fel vízzel, úgy, hogy csak kicsit ellepje a zöldségeket, majd alacsony lángon kezdjük el főzni, közben tegyük bele a spárgát, de a tetejét előtte vágjuk le. Túl hamar megpuhulna, és csúnyán összekoszolná levesünket. Tegyük bele a zeller szárát is egészben.
  3. Amikor már nagyjából megpuhult a gomba, tegyük a levesbe a tésztát, adjunk neki kb. 10 percet, és közben tegyük a gyöngyöző lébe a zöldborsót is.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a levest, és teszteljük, puha-e már a tészta, de vigyázat, nehogy túlfőzzük!
  5. Ha már nem fortyog a lé, adjunk hozzá jó nagy adag friss fűszert, főleg bazsalikomot.
  6. Aki szereti, parmezánt reszelhet bele/rá, nekem most épp nem volt itthon (ilyen is ritkán fordul velem elő).
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 91739
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 31.

Ajánló

Bármilyen más zöldséget tegyünk bele bátran, általában káposztát is szoktak bele tenni, de én nem igazán szeretem.

Receptkategóriák

Sok volt a zöldség a hűtőmben, de külön-külön nem volt kedvem nekilátni megcsinálni mindet, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha összedobnék egy kis minestronét. Igaz, hogy én spárgásról eddig még nem hallottam, de ez a leves olyan, mint nálunk a pörkölt, senki nem készíti egyformán, szóval miért ne. Így jött az ötlet. Remélem, elnyeri a teszéseteket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!