r
Nosalty Logó

Eredeti lasagne al forno

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Eredeti lasagne al forno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2077.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    2619 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13181 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.5 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12465.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    3074 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    3291 mg
  • Nátrium
    4992 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1874.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1202 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    15717 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    79084 micro
  • Lut-zea
    4614 micro
Összesen 4525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2273 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk finomra a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát. Pároljuk üvegesre olívaolajon, utána adjuk hozzá a darált húsokat. Sózzuk meg, és pirítsuk le. Miután lepirult, adjuk hozzá a fokhagymát, kavarjuk el, és öntsük fel vörösborral. Forraljuk vissza addig, amíg majdnem teljesen elpárolgott a bor.
  2. Öntsük bele a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk meg. Takarék lángon főzzük legalább másfél órát. Ha szükséges, öntsük fel vízzel vagy alaplével. Mikor elkészült, vágjuk bele a bazsalikomot.
  3. A besamelhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, kavarjuk el. Folyamatos keverés mellett öntsük bele lassan a tejet. Mikor besűrűsödött, ízesítsük szerecsendióval, parmezánnal és egy leheletnyi sóval.
  4. Mély tepsi aljára először tegyünk egy kevés ragut. Helyezzük rá a tésztát, majd jöhet egy újabb adag ragu, erre csorgassuk rá a besamelt, úgy hogy a tésztát mindenhol ellepje. Szórjuk meg bőségesen parmezánnal. Ismételjük meg ezt legalább négyszer. Az egyik rétegre helyezzük el a mozzarella sajtot is. A legfelső tésztára végül csak besamel kerüljön és parmezán.
  5. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Miután megsült, hagyjuk tíz percet pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 36898
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti lasagne al forno
Simon Gábor 53 recept

Eme csodálatos réteges tészta kialakulása sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az országot, és megismerték a helyi kultúrát, gasztronómiát. A lasagne feltehetően a görög “laganon”-ból  (csíkokra vágott lapos tészta) fejlődött ki, amit szintén réteges, szaftos ételek készítéséhez használtak, de a mai modern verziót már az olaszok tökéletesítették.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!