douney adatai

Rólam

Hobbik

főzés, rajz, filmezés-fotózás, zongora

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

Gyerekkorom óta visszatérő motívum a konyhában sündörgés, de 16 évesen kezdtem némileg komolyabban hozzáállni a dologhoz.

A hely, ahol főzök

Az otthonaimban. (:

Ars poetica a konyhában

  A konyhafőnök ajánlata Amikor majdnem színültig van már hínárral, algával, nyaralómócsinggal (a víz épphogy ellepje!), megvárjuk, amíg egyenletesen, szürkén izzik a Nap fűtőspirálja, akkor a gyorsfőző KEMPING-patentfazékra rákattantjuk az eget. Az aprítórákokat elevenen hajítjuk a lobogó lébe, ezek berregve kockára darabolják az egészben feltett üdülőgerincet, és agóniájuk közben levendulaszínű felhőt lövellnek, ez kölcsönzi az önálló fogásnak is bőséges „Beutalt-ragu” különleges színét és zamatát. Tálalás előtt gondosan lemerjük a tetején úszó hajolajat. A tálba szűrve két evőkanál állon érlelt borotvahabbal elkeverjük, csípős szappant reszelünk rá gazdagon, ízlés szerint ólomecettel és körömfeketényi „Atléta” lábpúderrel fűszerezzük.   /Petri György/  

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!