Anita P. adatai

Rólam

Hobbik

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

Már egészen kis koromban főztem ezt-azt, de amikor a hobbim lett, az kb. 4 éve volt. Azóta majdnem minden nap főzök valami finomságot magam, a gyerekem és a férjem számára. :)

A hely, ahol főzök

Otthon (Dánia). :)

Ars poetica a konyhában

Az a legérdekesebb, legéltetőbb, ha mindig valami újat próbálok ki, valamit, amit még soha nem csináltam. Nem vagyok az ismétlés híve - ha valami jól sikerül, párszor megcsinálom később, de amikor igazán főzök, akkor mindig valami újat próbálok ki. Sokszor olvasgatok recepteket, de ritka, hogy egy receptet teljes egészében úgy csinálok meg, ahogy az le van írva. Ebben pesze annak is nagy szerepe van, hogy tejtermék- és húsmentes ételeket eszem csak, ami azt eredményezi, hogy a legtöbb receptet tej- és húsmentesítem. Húst azért néha csinálok a férjemnek, tejterméket viszont soha, semmilyen mértékben (tejallergiám és laktózérzékenységem miatt). Ha a receptjeimben tejfölt vagy joghurtot írok, azt én itthon szójajoghurttal helyettesítem. Ha sajtot, az általában növényi sajt, esetenként tofu. Húst sokszor búzahússal vagy tofuval helyettesítek.

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.