jeles.lilla adatai

Rólam

2013-ban diagnosztizáltak nálam irritábilis bélszindrómát, majd az elmúlt években laktóz-, ill. fruktóz intoleranciát. Ennek függvényében a receptjeim laktóz-, és fruktózmentesek (pontosabban alacsony fruktóztartalmúak, hiszen másodlagosan szerzett intolerancia esetén a fogyasztás mennyisége egyénileg változhat), ill. "bélbarát" verziók. A fruktóztartalmú ételek esetében feltüntetem a gyümölcsök és zöldségek fruktóztartalmát grammban.

Hobbik

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

2014 óta sütök-főzök :)

A hely, ahol főzök

Pécsett az albérletemben.

Ars poetica a konyhában

Sokan megkérdezték, már tőlem, hogy az IBS, a laktóz-, és fruktóz intolerancia mellett mit is tudok egyáltalán enni. A célom, hogy azok az emberek, akik hasonló problémákkal küzdenek, lássák, hogy nem reménytelen a helyzet étkezés területén sem :)

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.