#

Omnia Reserve

  • receptjei: 8
  • regisztrált: 2014.11.20

Omnia Reserve adatai

Mióta főzök

Az Omnia márka közel ötven éve született Magyarországon. Ahogy most, akkor is hatalmas népszerűségnek örvendett a fekete, amit elsősorban szimplaként és duplaként fogyasztottak. Az Omnia folyamatos megújulásának fontos állomása volt, amikor a több mint 250 éves Douwe Egberts márkájának termékpalettájába került. A változásokban egy dolog állandó: a minőség és az egyedi ízvilág, amire napjainkban a legjobb bizonyítékot az Omnia Reserve termékek szolgáltatják.  A prémium szemes kávék meghatározott termőterületről származnak, és limitált a mennyiség, amit egy évben szüretelnek. Az eltérő talaj, mikroklíma, az adott évre jellemző időjárás, a feldolgozási eljárás, valamint az a szaktudás, amelyet kávészakértőink és pörkölő mestereink hozzáadnak, minden kávénak egyedi ízvilágot biztosítanak.

A hely, ahol főzök

Az Omnia Reserve single origin kávécsalád a világ különböző ízeit hozza el otthonunkba. André Hoinkis a Douwe Egberts nemzetközi kávépörkölő mestere a világ elismert kávétermelő régióiból, speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat. A finoman citrusos, enyhén tejcsokoládés Volcanic Valley a guatemalai Acatenango-völgyből származik, ahol számos családi gazdaság műveli a vulkáni-homokos talajú területeket. A fűszeres és tartalmas, széllel szárított indiai Monsoon Malabart a dél-nyugat indiai partvidék fehéres színű, izgalmas aromákat mutató kávéjaként jegyezik a szakértők. A gazdag, diós utóízbe hajló Huila Colombia kávé különlegessége, hogy az Andok lejtőin a sok csapadéknak köszönhetően egész évben világelső minőségben szüretelhetik. A könnyed és gyümölcsös – késői szüretelésű Estate Brazil kávét a közös családi tulajdonban lévő Santa Helena és Sao Vincente farmokról szerzik be, különlegességét a sok napsütés és folyamatos öntözés adja meg.

Ars poetica a konyhában

Ha szeretnénk otthon is megadni a módját a kávézásnak, a szemes kávék közül válasszunk – az Omniánál több évtizedes szakértői tapasztalat garantálja, hogy a kóstolás mindig élmény legyen. A single origin kávék minőségéről már a kávébabok is sokat elárulnak: az ép, egészséges szemek a kézi szüretelés és a gondos feldolgozás eredményei, színük pedig középbarna a közepes pörkölésnek köszönhetően, mivel ez hozza ki legjobban az egyedi ízűket. Főzés előtt lehetőleg frissen őröljük a szemes kávét, de ha erre nincs lehetőségünk, zárjuk vissza gondosan a csomagolást. A lefőzést követően azonnal kóstoljunk, mert italunk csak az első egy percben nyújt teljes ízélményt. Mielőtt cukorral vagy tejjel ízesítenénk, érdemes legalább egy aprót kortyolni a szemes kávéból főzött eszpresszóba, vagy filteres kávéba, hogy felfedezhessük egyediségét. Először az illatot vizsgáljuk meg, majd kóstoláskor nyugodtan szürcsöljünk, vagyis levegő beszívásával együtt kortyoljunk a kávéba – így az orrunkba is tudnak jutni a finom aromákból és teljesebben érzékelhetjük azokat, valamint ezzel le is hűtjük a kávét, ami szintén megkönnyíti a kóstolást. Ahogy a boroknál a kávéknál is érdemes külön megvizsgálnunk, mennyire érezzük savasnak, testesnek a kávét vagy mennyire hosszan érezhető az utóíze. Ezek mind fontos iránytűink lehetnek a single origin kávék felfedezésekor. (x)

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!