Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal recept

1 adag
1324
kcal
Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadasra vágytam, ezért az összes többit melléfőztem, így lett egy komplett ebédünk.

hozzávalók / 4 adag

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas borjúból burgonyafánkkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzünk egy finom húslevest.
  2. Leszűrjük a levest, a húst félretesszük, a zöldségeket külön szedjük.
  3. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, tehát besamell mártást készítünk.
  4. Ha kész, belezuttyintjuk az összes zöldséget, és egy botmixer segítségével összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citrom levét, a tejfölt, a babért, majd mégegyszer megtekerjük, és ha szükséges,  húslevessel hígítjuk a kellő állag eléréséig.
  6. A főtt burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, hozzákeverjük az egész tojást és a tojássárgáját, a tejen megfuttatott élesztőt, tejfölt, sót, olajat, sikért és végül a lisztet.
  7. Kenyérsütőben megdagasztjuk, majd kelesztjük, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval és bő, forró olajban aranybarnára sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 809
elküldve: 1
receptkönyben: 93
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1282 recept

Hozzászólások (9)

zsuzsamama56
zsuzsamama56h, 2013-04-08 22:21

Sajnos a vadas lényege,hogy előtte a húst pácoljuk,és a vitaminok értékes zamata a lében maradjon amibe azután főzzük.Sokan nem tudnak jó vadast készíteni.Teljesen más íze van,hacsak a zódségekből mártást készítünk.

Vass Éva
Vass Évasze, 2011-09-14 11:39

Szívesen. Bármikor, bármit. Egyébként valóban ajánlom, mert fényévnyivel jobb lesz a kenyér. Nem véletlenül találták ki, hogy az ott legyen gabonában.

maria54321
maria54321k, 2011-09-13 14:15

  én is így tudtam de a receptben külön van hogy 1tk sikér kell .köszönöm a választ .

Vass Éva
Vass Évak, 2011-09-13 15:51

Szia!

A sikér a gabona fehérjéje, általa a kenyér, vagy bármit sütsz, jobb állagú lesz, A malomipari feldolgozás alkalmával ezt a fehérjét kivonják a gabonából, majd külön megveheted külön a lisztet, külön a sikért, amitől egyszer csak őrölt gabonád lesz, amiből süthetsz kenyeret. Az igazság az, hogy most már, ha lisztből kenyeret, sütit (élesztős bármit sütök, automatikusan teszek hozzá sikért, mert könnyebb vele dolgozni). Pl.: a pizzatésztát, ha nyújtom, nem szakad el. Sikér kapható gyógynövényboltokban, malomipari termékeket forgalmazó szakboltokban, szóval eléggé hozzáférhető. Nem túl olcsó (600 Ft körül van 1/2 kg), de sokáig elég. Én egy 1/2 kg liszthez kb. 1 tk. sikért adok. Lehet kisebb kiszerelésben is kapni. Próbáld ki. Üdv: Évi néni

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
1323