Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal

Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadasra vágytam, ezért az összes többit melléfőztem, így lett egy komplett ebédünk.

hozzávalók / 4 adag

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas borjúból burgonyafánkkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzünk egy finom húslevest.
  2. Leszűrjük a levest, a húst félretesszük, a zöldségeket külön szedjük.
  3. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, tehát besamell mártást készítünk.
  4. Ha kész, belezuttyintjuk az összes zöldséget, és egy botmixer segítségével összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citrom levét, a tejfölt, a babért, majd mégegyszer megtekerjük, és ha szükséges,  húslevessel hígítjuk a kellő állag eléréséig.
  6. A főtt burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, hozzákeverjük az egész tojást és a tojássárgáját, a tejen megfuttatott élesztőt, tejfölt, sót, olajat, sikért és végül a lisztet.
  7. Kenyérsütőben megdagasztjuk, majd kelesztjük, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval és bő, forró olajban aranybarnára sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 16 917
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1822 recept

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lina79
lina79 Sun, 2016-07-17 15:35

Kedves Évi néni! A családom megkért írjam meg neked: Isteni finom lett a vadas mártás! :) Köszönjük a receptet! Biztos hogy többször is el fogom készíteni!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2016-07-17 16:44

Kedves Lina! Köszönöm,hogy megírtad,tetszett a recept. Mindig örülök, ha segítségére lehetek valakinek a főzésben. Üdv: Évi néni

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-04-08 21:21

Sajnos a vadas lényege,hogy előtte a húst pácoljuk,és a vitaminok értékes zamata a lében maradjon amibe azután főzzük.Sokan nem tudnak jó vadast készíteni.Teljesen más íze van,hacsak a zódségekből mártást készítünk.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2011-09-14 10:39

Szívesen. Bármikor, bármit. Egyébként valóban ajánlom, mert fényévnyivel jobb lesz a kenyér. Nem véletlenül találták ki, hogy az ott legyen gabonában.

maria54321
maria54321 Tue, 2011-09-13 13:15

  én is így tudtam de a receptben külön van hogy 1tk sikér kell .köszönöm a választ .

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2011-09-13 14:51

Szia!

A sikér a gabona fehérjéje, általa a kenyér, vagy bármit sütsz, jobb állagú lesz, A malomipari feldolgozás alkalmával ezt a fehérjét kivonják a gabonából, majd külön megveheted külön a lisztet, külön a sikért, amitől egyszer csak őrölt gabonád lesz, amiből süthetsz kenyeret. Az igazság az, hogy most már, ha lisztből kenyeret, sütit (élesztős bármit sütök, automatikusan teszek hozzá sikért, mert könnyebb vele dolgozni). Pl.: a pizzatésztát, ha nyújtom, nem szakad el. Sikér kapható gyógynövényboltokban, malomipari termékeket forgalmazó szakboltokban, szóval eléggé hozzáférhető. Nem túl olcsó (600 Ft körül van 1/2 kg), de sokáig elég. Én egy 1/2 kg liszthez kb. 1 tk. sikért adok. Lehet kisebb kiszerelésben is kapni. Próbáld ki. Üdv: Évi néni

1312
borjúhús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
kelkáposzta 1 kis db
sárgarépa 5 nagy db
fehérrépa 3 közepes db
petrezselyem 4 szál
zeller 1 kis db
zellerlevél 2 db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
burgonya 1 db
borókabogyó 4 db
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
sáfrányos szeklice 1 kávéskanál
víz 2.5 l
tejföl 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
mustár 1 ek
cukor 1 ek
babérlevél 1 db
margarin 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
alaplé 2.5 dl
burgonya 2 közepes db
tej 1 dl
tejföl 1 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 tk
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sikér 1 tk
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 2 ek