Vadkacsamell

Vadkacsamell

Leírás

A vadkacsa a házikacsa őse, húsa markánsabb ízű, zamatosabb, mint a házi szárnyasé, ugyanakkor izmosabb, szívósabb is. A kacsahús magas fehérjetartalmú, rendkívül kalóriadús étel. Mint minden szárnyasé, a vadkacsazsír is telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A melle húsa a vadkacsa mellizma, amely a szárnyakhoz kapcsolódik. Leggyakrabban sütve, illetve grillezve készítik el, süthetjük egyben, megtöltve vagy akár nyárson is. A vadkacsahúst érdemes felhasználás előtt néhány napra bepácolni, ennek eredményeként nemcsak erős, jellegzetes vadízéből veszít, hanem porhanyósabb is lesz. Miután a vadkacsa húsa izmosabb, hosszabb sütési, főzési idővel számoljunk, mint a házi kacsa esetében. A vadkacsa húsához jól illenek a gyümölcsös töltelékek, köretek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vadkacsamell

fehérjetartalom

19.85 g

zsírtartalom

77003.11 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

75.51 g

gramm vadkacsamell?

Top ásványi anyagok

Foszfor

186 mg

Nátrium

57 mg

Magnézium

22 mg

Vas

4.51 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.63 g

C vitamin

6.2 mg

Niacin - B3 vitamin

3.444 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.77 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.85 g

Zsír

telített zsírsav

1.32 g

egyszeresen telített zsírsav

1.21 g

többszörösen telített zsírsav

0.58 g

koleszterin

77 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

4.51 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

186 mg

Nátrium

57 mg

Cink

0.74 mg

Réz

0.33 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

13.9 µg

szénhidrát

víz

75.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.416 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.31 mg

Niacin - B3 vitamin

3.444 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.77 mg

Folát

25 µg

Retinol

16 µg

B12 vitamin

0.76 µg

A vitamin

16 µg

C vitamin

6.2 mg

B6 vitamin

0.63 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek