1 perces citromos-áfonyás mikrós süti

Van az úgy, hogy semmi kedved erőt kifejteni, hogy megdolgozz a napi sütidért, főleg 35 fokban - na ilyenkor jók a HIPERGYORS sütőmentes mikrós sütik. Most ráadásul áfonyával!

Tökéletes gyors délutáni finomságot kerestünk nektek egy szép videóval, ezúttal a kevéssé használatos ÁFONYÁVAL és citrommal - a mikróból. Tudjuk, az áfonya nem olcsó, de nem kell belőle sok, és tele van vitaminnal! Ami engem illet, örökké a Hupikék Törpikék fognak eszembe jutni róla. Szupergyors süti, és boldog is a vasárnap.

Hozzávalók:

1 tojás

(por)cukor (lehet nád- vagy nyírfacukor, ill. méz is)

1 ek olvasztott vaj

3 ek liszt

2-3 ek cukor

1 ek tej

vaníliaaroma/vanílás cukor/vaníliarúd magja

1/4 tk sütőpor

1/4 bögre áfonya

némi reszelt citromhéj

csipet só

Keverj össze mindent egy bögrében, és zsupsz be a mikróba 1 percre. Ha kevésnek bizonyul, adj hozzá még 10 mp-et, de többet ne nagyon! Így lesz tökéletes.

((forrás:heytheresia)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!