r
Nosalty Logó

Pikáns paradicsomos töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Pikáns paradicsomos töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3906 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9999 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    3593 mg
  • Nátrium
    4538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    3328 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1450 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    1222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    7105 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    39056 micro
  • Lut-zea
    8291 micro
Összesen 4768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    691 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A paprikákat mossuk meg és távolítsuk el a magházát.
  2. A darált húshoz adjuk hozzá a tojásokat, és 50 g apró kockára vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és 3 cikk pürésített fokhagymával. Tegyük bele a rizst és a finomra vágott kaprot, majd keverjünk belőle egy ízletes húsmasszát. A masszával töltsük meg a paprikákat és a masszás végét tenyérrel simítsuk le.
  3. A paradicsomokat, zellert, a maradék vöröshagymát, 3 cikk fokhagymát és bazsalikomot mixerben pürésítsünk.
  4. Egy fazékban olívaolajon pirítsuk le a paradicsompürét és adjuk hozzá a pürésített zöldségeket. Jól forraljuk össze, majd öntsünk rá 1 liter alaplevet. Helyezzük bele a töltött paprikáinkat, majd ismét öntsünk rá annyi alaplevet, hogy a paprikákat pont ellepje. Lassú tűzön, kb. 60-70 percig főzzük. Közben fűszerezzük tetszés szerint és adjunk hozzá kevés cukrot, hogy kihozza a paradicsom aromáját.
  5. Tálaláskor szedjük ki a paprikákat egy tálaló edénybe és tartsuk melegen. A paradicsommártáshoz adjuk hozzá a tejföllel összekavart keményítőt és ismét enyhén főzzük fel, majd öntsük rá a melegen tartott paprikákra. Tetejét zellerzölddel olívaolajjal, és esetleg tejföllel díszítsük.
  6. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15281
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy kedvenc, kicsit modernizálva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!