r
Nosalty Logó

Kétsajtos sült penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kétsajtos sült penne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4442 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 888 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11089.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    3085 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    4085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1380 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 4442 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt és 10 dkg-nyi reszelt parmezánt, valamint 5 dkg kéksajtot. Addig forraljuk, míg a sajt felolvad.
  2. Sós vízben kifőzzük a pennét, leszűrjük, leöblítjük, egy kiolajozot sütőtálba tesszük.
  3. A bacont pirítani kezdjük. Amikor a zsírja kiolvad, hozzáadjuk az újhagymát, együtt sütjük 1-2 percig.
  4. A szalonnát és a sajtszószt, valamint a felaprított zöldfűszereket összekeverjük a tésztával.
  5. Egy szelet fehérkenyér belét, a diót és a maradék 5 dkg parmezánt késes aprítóban durvára daráljuk, és a tészta tetejére szórjuk, rátördeljük a maradék kéksajtot és 190 C-ra előmelegített sütőbe toljuk, kb 25-30 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11553
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétsajtos sült penne
Évi néni 1830 recept

Kora reggeli kávézásom alatt a tv-ben láttam ezt a receptet Lorraine Pascale-tól. Nagyon szeretem a receptjeit. Nem volt sok időm szöszmötölni az ebéddel, így egyértelmű volt, hogy ez lesz az ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek