Nosalty Logó

Sajtkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 573 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 2292 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 68 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 573 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7873.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    3790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2824.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2292 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk.
  3. A tejföllel vagy tejszínnel és a liszttel behabarjuk.
  4. Néhány percet főzzük, majd megnézzük elégséges-e a fűszerezés.
  5. Amikor úgy ítéljük meg, hogy kész a levesünk, reszelünk bele szerecsendiót. Aztán el is zárhatjuk a gázt alatta és készülhet a feltét.
  6. A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával egyik vagy akár mind a két oldalukat bedörzsöljük.
  7. Serpenyőbe rakjuk őkek és kis lángon, kevés olajjal megpirítjuk az alsó felüket. Megfordíjuk és kis sajtdarabkákat rakunk rá. Ezek szépen ráolvadnak, amíg a másik felük is megpirul.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 470
  • 7 napos nézettség: 2954
  • Össznézettség: 535317
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Gyors ebédnek, vacsorának kitűnő, ha nincs időnk főzni, de mégis valami meleget ennénk. Ráadásul a maradékok eltűntetésére is kiválóan alkalmas.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kisfiam augusztus végén született és néhány héttel később már elkezdtem főzőcskézni. Viszont olyan ételeket kellett készítenem, amik nagyon gyorsan készültek el. Ráadásul a boltba sem tudtam akármikor elmenni. Így maradtak az otthon lévő alapanyagok főzésre. Voltak maradék sajtok meg néhány szikkadt kifli és így kerekedett belőle ez a leves. Azóta is gyakran készítem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szupernek t?nik.de ha kihagyom a szerecsendiót miben fog változni(bocsi ha buta kérdésnek t?nik)

Törölt felhasználó

Semmiképpen nem buta a kérdés! Szerintem nagyon kellemes ízt ad a szerecsendió ennek az egyszer? levesnek. Talán azt lehetne mondani, hogy ez egy kis pluszt ad bele.... Amennyiben kimarad bel?le, akkor is egy finom levest kapsz, de nekem jobban ízlik, ha van benne. A lényeg, hogy a f?zés végén tedd bele és nem kell túl sok bel?le. Belereszeled, elkevered, vársz kb. 1 percet. Aztán megkóstolod és ha még nem elég, lehet pótolni. Nem szereted vagy nem szoktad használni?

Törölt felhasználó

Semmiképpen nem buta a kérdés! Szerintem nagyon kellemes ízt ad a szerecsendió ennek az egyszer? levesnek. Talán azt lehetne mondani, hogy ez egy kis pluszt ad bele.... Amennyiben kimarad bel?le, akkor is egy finom levest kapsz, de nekem jobban ízlik, ha van benne. A lényeg, hogy a f?zés végén tedd bele és nem kell túl sok bel?le. Belereszeled, elkevered, vársz kb. 1 percet. Aztán megkóstolod és ha még nem elég, lehet pótolni. Nem szereted vagy nem szoktad használni?

Törölt felhasználó

Semmiképpen nem buta a kérdés! Szerintem nagyon kellemes ízt ad a szerecsendió ennek az egyszer? levesnek. Talán azt lehetne mondani, hogy ez egy kis pluszt ad bele.... Amennyiben kimarad bel?le, akkor is egy finom levest kapsz, de nekem jobban ízlik, ha van benne. A lényeg, hogy a f?zés végén tedd bele és nem kell túl sok bel?le. Belereszeled, elkevered, vársz kb. 1 percet. Aztán megkóstolod és ha még nem elég, lehet pótolni. Nem szereted vagy nem szoktad használni?

Törölt felhasználó

Semmiképpen nem buta a kérdés! Szerintem nagyon kellemes ízt ad a szerecsendió ennek az egyszer? levesnek. Talán azt lehetne mondani, hogy ez egy kis pluszt ad bele.... Amennyiben kimarad bel?le, akkor is egy finom levest kapsz, de nekem jobban ízlik, ha van benne. A lényeg, hogy a f?zés végén tedd bele és nem kell túl sok bel?le. Belereszeled, elkevered, vársz kb. 1 percet. Aztán megkóstolod és ha még nem elég, lehet pótolni. Nem szereted vagy nem szoktad használni?

Törölt felhasználó

Nem lesz olyan finom :) . A szerecsendióból egy pici elég és csodát tesz! Süt?tökkrémlevesbe, krumplipürébe kihagyhatatlan.

Törölt felhasználó

Nem szoktam használni,de holnap kipróbálom füstölt f.hagymával és paprikával ízesített sajttal remélem az pótolja a szerecsendió hiányt! Köszi a választ!!

Törölt felhasználó

Igen, ezeknek elég intenzív az ízük. Nem biztos, hogy hiányozni fog bel?le. Egyszer azért majd próbáld ki. Nem fogod megbánni:-)

Törölt felhasználó

Tegnap végre kipróbáltam és tényleg nagyon ízlett a családnak. Jó recept, egyszer?, gyors és nem is túl drága, s?tt! Legközelebb kipróbálom, hogy a a20dkg trapistához teszek plussz 10 dkg füstölt karavánt, hátha jó lessz. Ajánlom bárkinek, nem fogjátok megbánni.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! Már én is készítettem karavánnal. Finom volt úgy is. Ha van bármilyen maradék sajt, ami nem nagyon akar elfogyni, azt mindig beleteszem ebbe a levesbe.

Törölt felhasználó

Kedves bhcsilla!Gratulálok a recepthez;-) Ma kipróbáltam és nagyon szupi, ízletes leves lett (még sok ilyet ;-))!!!Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Pinkmage! Örülök, hogy ízlett! Nézd meg a többi receptemet is. Csupa egyszer?en elkészíthet?, finom étel. Már töltöttem fel újakat is, csak nagyon lassan dolgozzák fel ?ket:-( Biztosan sokan küldenek be recepteket. További jó f?zöcskézést:-))

Törölt felhasználó

Mégse csináltuk meg ma,mert csak most jött vissza a net. De a hozzávalók megvannak úgy hogy holnap! Üdvözlettel:Donc

Törölt felhasználó

Azt hogy csináljátok, hogy nem áll össze a sajt? Nekem eddig mindig összeállt már f?zés közben és az istennek sem akart szétjönni...már sokféle sajttal próbáltam, reszelve szórtam bele, kevergettem kis lángon, de mindig ki kellett dobni bel?le a sajtot. Milyen sajt az ideális?

Törölt felhasználó

Kedves Betti90! Trapistával és karavánnal szoktam általában készíteni és kis lyukú reszel?n reszelem le. Szerintem ha nem olvad teljesen szét az nem nagy tragédia.

Törölt felhasználó

Én is kipróbáltam a receptet, nagyon finom lett. Köszi a feltöltést.

Törölt felhasználó

A leves isteni lett, gyorsan el is fogyott. Én a serpeny?zés helyett, csak "sima' pirítóst készítettem, amire még melegében szórtam egy kis reszelt sajtot. Nagyon bejött, köszönöm a receptet. :)

Etamama51

pirítós kenyérrel könnyebb étel.....gondolom!

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem és szerintem óriási leves, gratula a feltölt?nek:) A sajt tökéletesen elolvadt, lehet, hogy azért, mert el?zetesen simára kevertem a reszelt sajtot a sajtkrémmel és öntöttem hozzá a forró leveskockás léb?l is. Így nagyon jól összeállt! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Juliko! Örülök, hogy Neked is bevált a recept:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen az isteni leves receptet. Bár én tejföl helyett kefirt használtam, de így is tökéletes lett.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem eszt a finom és egyben egyszer? levest, nagyon fincsi lett! Köszi a receptmegosztást

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem. Egyszer?, gyors és nagyon finom :) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet. Gyorsan elkészült, nagyon finom lett! :)

Törölt felhasználó

Köszi h megosztottad velünk v.mi isteni!Soha nem ettem nem is csináltam de a párom azt mondta miután befalta h megtartalak:D Jah az 1ik töml?s sajt natúr helyett füstöltet tettem bele!Isteni Még egyszer köszi

Törölt felhasználó

Mindig ki akartam próbálni a sajtkrémlevest, de azt gondoltam, hogy ez bonyolult, és macerás, és mikor megláttam a receptedet, megörültem, azonnal kipróbáltam! Igaz, én csak két töml?s sajtot tettem bele, de így is nagyon nagyon fini lett! És persze hamar elkészült! Köszi a megosztást!

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek