r
Nosalty Logó

Pad Thai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pad Thai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2337 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 586 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    3868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    685 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2854 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3400 micro
Összesen 2337 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizstésztát belerakjuk egy nagy tálba, és leöntjük forrásban lévő vízzel, majd letakarva 6-8 percig hagyjuk állni. Úgy szűrjük le, hogy még az ideálisabbnál egy kicsit keményebb legyen.
  2. Egy kis serpenyőben felhígítjuk vízzel a tamarind pasztát, majd hozzátesszük a cukrot, a rizsecetet, a halszószt és megszórjuk a chilipehellyel. Alacsony lángon felforraljuk a szószt, majd levesszük a tűzről.
  3. Egy nagy wok-banfelforrósítjuk az olajat. Közepes tűzön megpirítjuk benne a felkockázott csirkemellet a kínai ötfűszer keverékkel. Mielőtt megpirulna, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát, és így sütjük még 2 percig. Hozzáadjuk a szószt,a lecsöpögtetett rizstésztát és a sós földimogyorót, majdaz egészet főzzük még 5 percig.
  4. Tálalás előtt megszórjuk a frissen felaprított koriander levéllel, meglocsoljuk a lime levével és amennyiben használunk, hozzáadjuk a csírát is.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9830
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pad Thai tésztát először a Papírtigrisben ettem, és szerelem volt első kóstolásra. Az eredeti kiindulási alapot Stahl Judit oldalán találtam, amit egy kicsit szaftosabbá és csípősebbé tettem, továbbá a rákokat kicseréltem a laktatóbb és olcsóbb csirkemellre.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.