Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával

Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával
Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával
58 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom nagy kedvence. Mindig ezt kell hoznom neki a kínai gyorsétteremből, de csak ezt. Gondoltam, elkészítem neki itthon. Sok receptet és receptvideót néztem meg a neten, és ez lett belőle. Azt mondta, hogy nem biztos, hogy rájött volna, ha nem tudja, hogy ezt nem a kínaiból hoztam. Azt hiszem, ez a megnyilvánulása önmagáért beszél.

hozzávalók / 6 adag

A zöldséges pirított tészta

A tésztabunda + csirke

A máz

Sütőzsiradék

A tésztabunda + csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztabunda + csirke

  1. A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk. Legalább 20 percet pihentetjük, hogy dolgozzon a liszt és a folyadék. (Itt megjegyezném, hogy tojás szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés után a tésztabunda.)
  2. Közben a csirkét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, és hagyjuk állni kicsit.

A zöldséges pirított tészta

  1. Először feldaraboljuk a zöldségeket, hogy minden kéznél legyen. A sárgarépát 3-4 cm-es lapokra, a vöröshagymát először keresztben félbe, majd hosszában 4-6 cikkre. A zöldhagymát is felkarikázzuk szárral együtt, majd a káposztaleveleket is 3-4 cm-es négyzetekre.
  2. A tésztát 3 darabba törjük, és egy nagy serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk, kiszedjük, majd a visszamaradt olajon megdinszteljük a répát, hogy kissé roppanós maradjon, kiszedjük, majd ezután beletesszük a káposztát, hagymát, majd pár perccel később a zöldhagymakarikákat is. Sózzuk, borsozzuk (én nem sajnáltam a borsot), visszatesszük a sárgarépát is a serpenyőbe.
  3. Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és a zöldségekre szedjük. Visszatesszük a tűzre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal. Alaposan átforgatjuk, miközben összefőnek az ízek. Lefedjük, és lehúzzuk a tűzről.

Összeállítás

  1. Olajat hevítünk, majd egyesével belemártjuk a tésztamasszába a csirkemelldarabokat, és szép pirosra sütjük az összeset, és konyhai papírtörlőre kiszedjük.
  2. Az így kapott ropogós bundájú csirkemellfalatokat egyesével beleforgatjuk a mázba (a hozzávalókat csak alaposan össze kell keverni), és a zöldséges pirított tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 230
össznézettség: 60 657
elküldve: 10
receptkönyvben: 465
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kínai, pirított tészta, sült tészta, zöldséges pirított tészta, illatos omlós csirkefalatok, szezámmagos csirkefalatok, mézes szezámmagos csirkefalatok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

737
spagetti tészta 25 dkg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
káposztalevél 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 50 ml
zöldhagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
finomliszt 10 ek
sütőpor 1 csomag
1 kávéskanál
víz 250 ml
étkezési keményítő 3 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
csirkemell filé 700 g
0 ízlés szerint
méz 10 ek
ketchup 8 ek
szezámmag 4 ek
chiliszósz 2 ek