r
Nosalty Logó

Krémsajtos egészséges répatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémsajtos egészséges répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Máz és díszítés

Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Máz és díszítés

Összesen 2262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Máz és díszítés

Összesen 149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1484 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7475 micro
  • β-karotin
    17804 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máz és díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük. Lereszeljük a répákat és az almát.
  2. Összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat egy tálban.
  3. Egy másikban összedolgozzuk a leturmixolt banánokat, erythritolt, tojást, tojásfehérjét és a vanília aromát. Hozzáadjuk a kókuszolajat, tejet, a lereszelt almát és répát.
  4. A krémes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ha már összeállt, beleszórjuk az összetördelt magvakat.
  5. Az így kapott tésztát gyümölcskenyér sütőformába öntjük (kb. 3/4-ig, mert szépen meg fog emelkedni), és az előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük, hogy kész van-e azzal, hogy beleszúrunk egy hurkapálcikát. Ha szárazon jön ki, elkészült a süti.

Máz és díszítés

  1. Miközben hűl a sütemény (kb. 10-15 percig), elkészítjük a mázat.
  2. Turmixgéppel vagy habverővel elkeverjük a puha krémsajtot a por"cukorral", fahéjjal és vaníliával.
  3. A krémet rákenjük a kihűlt sütire, és néhány egész pekándióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 480
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 46744
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta kedvelő barátaim nem hitték el, hogy ez a süti teljes kiőrlésű, és alig van benne zsiradék. Aki diétázik, az vegyen light krémsajtot, vagy máz nélkül készítse el a sütit. A banán miatt akár az a 60 g erytrit is elhagyható, vagy pár kanál mézzel helyettesíthető a tésztában.

Hozzávalók

Tészta

Máz és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!