r
Nosalty Logó

Húsleves töltelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsleves töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A töltelékhez

Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A töltelékhez

Összesen 3364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A töltelékhez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5905 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6049.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1700 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23619 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 3364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A töltelékhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Leves elkészítése:
  2. A húst megmossukés a zöldségeket megpucoljuk. Odarakjuka húst hidegvízben főni. (Annyi vízzel öntsük fel,amiben majd elférnek a zöldségek is.)Mikor felhabzik, levesszükróla a habot, szép tisztára hagyva a vizet, és belerakjuka zöldségeket egyben. (A burgonya kivételével.)
  3. Ha felfőtt a zöldségekkel a leves, belerakjuka fűszereket.
  4. Kb. 1,5-2 órát főzzük.
  5. Mielőtt levennénka levest a tűzről, 30 perccelelőtte belerakjuka burgonyát egyben, tisztítva. Ha a burgonya is megpuhult, kóstoljuk meg, és ha kell még, ízesítjük. Kiszedjük belőle a zöldségeket és a húst külön-külön, és leszűrjüka levest egy másik fazékba vagy tálba. A tésztát sós olajos vízben kifőzzük.
  6. Töltelék elkészítése:
  7. A zsemlét vagy kenyeret vízbe beáztatjuk,és jól kinyomkodva egy tálba tesszük.
  8. A hagymát lereszeljük,és olajon megpirítjuk,majd belerakjuka delikátot, a borsot és az aprítottvagy szárított petrezselyemzöldet. Kicsit felrottyantjuk,és a végén tesszükbele a pirospaprikát. Elkeverjükbenne, és le is vesszüka tűzről.
  9. Hozzáadjukaz áztatott zsömléhez a tojásokkal együtt. Jól összedolgozzuk,és ha szükséges, még sót tehetünk bele. Egyfolpackot levágunk, és kiterítjük,és a közepére halmozzuk a masszát úgy, hogy maradjon a szélein hely bőven a tekerés miatt. Majd az alját ráhajtjuka töltelékre, és feltekerjükjó szorosra, és a két végét cérnával összekötjük.
  10. Delikátos vízben vagy a levesbe rakva (ha belefér) 1 órahosszát főzzük. Én külön szoktam delikátos vízben megfőzni. Kényelmesebb. Ha megfőtt, szedjük le róla afolpackot, és várjunk vele még egy kicsit. Kihűlt, és lehet szeletelni.
  11. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 64897
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megunhatatlan! :) 

Hozzávalók

A leveshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!